Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pensioenspaarplan: hoe eruit te komen

Pensioenspaarplan: hoe eruit te komen

Als u eenmaal met pensioen gaat, kunt u het gespaarde kapitaal van een pensioenspaarplan (PER) terugvragen, maar het is geen verplichting, want u kunt deze bedragen ook onbeperkt laten groeien. Bij de uitgang biedt de PER niettemin een breed scala aan mogelijkheden, met name om in het jaarlijkse leven te vertrekken. In dit geval wijst u uw kapitaal toe aan een verzekeringsmaatschappij, die u elke maand of elk kwartaal een geldbedrag uitbetaalt: we hebben het over achterstallige betalingen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Pensioenspaarplan: alles wat u moet weten voordat u zich vastlegt

Bijvoorbeeld, bij pensionering op 65 jaar met een kapitaal van 100.000 euro, ontvangt u een pensioen van 351 euro per maand. Dit is de exit-situatie die heerste in PERP’s en Madelins. “Het probleem met eerdere regelingen is dat spaarders geen keuze hebben.”merkt David Lombard op, hoofd activa en financiële engineering bij La France Jointiste.

Spaarders hebben nu meer flexibiliteit, omdat ze er ook voor kunnen kiezen om kapitaal op te nemen en zo al hun spaargeld terug te krijgen. Een andere mogelijkheid: dit kapitaal splitsen en regelmatig opnemen. Ten slotte is het toegestaan ​​om kapitaal en jaarlijkse output te combineren. Waarmee worden we in alle situaties geconfronteerd.

De lijfrente blijft de beste manier om het gezin te beschermen tegen de risico’s van een lang leven en de waardevermindering van financiële activa. Sylvain Coriat, van het Franse bedrijf Allianz

Om de juiste keuzes te maken, moet u eerst duidelijk zijn over uw levensplannen en behoeften als u eenmaal met pensioen gaat. Op dit moment zijn er net zoveel scenario’s als er mensen zijn. Een ander element om te overwegen: uw beperkingen. Daarom is het noodzakelijk om uw pensioeninkomen te beoordelen. Heb je ook een hypotheek die je moet aflossen? afhankelijke student? “Het is een delicate periode in het leven met grote veranderingen, Sylvain Coriat, lid van het uitvoerend comité van Allianz France, verantwoordelijk voor persoonlijke verzekeringen, bevestigt. Het inkomen gaat omlaag, de belastingdruk ook, veel spaarplannen zouden kunnen worden stopgezet… Er is echt behoefte aan begeleiding in deze periode. » Goed om te weten: sommige verzekeringsmaatschappijen of onderlinge maatschappijen bieden simulatietools en soms trainingsdiensten aan om u te helpen de zaken duidelijk te zien. De keuze hangt ook af van uw vermogensniveau.

READ  SNCF realiseert 'extreem brute' lancering
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Het gekapitaliseerde pensioenstelsel rekent discreet af met de praktijken in Frankrijk

De meeste spaarders houden rekening met de uitstroom van kapitaal. Maar als PER uw enige spaargeld is of als uw pensioen minimaal is, is een lijfrente het overwegen waard. In feite is het de enige manier om er zeker van te zijn dat u uw hele leven extra inkomen krijgt. “Het pensioen blijft de beste manier om het gezin te beschermen tegen de risico’s van een lang leven en waardevermindering van financiële activa”Rechter Sylvain Coriat.

Je hebt 48,16% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.