Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pensioen: 7 vragen die u uzelf moet stellen voordat u op PER bespaart – 14/11/2021 15:41

Verschillende oplossingen voor pensionering: opnemen als lijfrente of in één keer, in één of meerdere termijnen, of zelfs PER behouden tot overlijden.  (© G. Tronel)

Verschillende oplossingen voor pensionering: opnemen als lijfrente of in één keer, in één of meerdere termijnen, of zelfs PER behouden tot overlijden. (© G. Tronel)

Een pensioenspaarplan (PER) heeft de oudere pensioenspaarregelingen vervangen. Het trekt aan met zijn flexibiliteit en financiële voordelen. Is het geschikt voor u?

Het pensioenspaarplan (PER), dat eind 2019 werd gelanceerd, heeft zijn plaats gevonden in gefinancierde pensioenoplossingen.

Eind augustus 2021 openden of droegen meer dan 2 miljoen Fransen de contracten van Perp, Madelin en Préfon over, die sinds 1 oktober 2020 voor marketing waren gesloten.

1 – Wie heeft er belang bij het openen van een PER?

PER profiteert van de belastingwortel bij binnenkomst: Uitkeringen worden afgetrokken van het inkomen volgens uw belastingcategorie.

Als u bijvoorbeeld 41% belasting betaalt, levert de betaalde € 10.000 op het PER-tarief u € 4.100 belastingbesparing op. Voldoende om zwaarbelaste huishoudens aan te trekken, met een marginaal belastingtarief (TMI) van 30% of meer.

Favoriete doelwit? Spaarders van 45-55 jaar, ongeveer vijftien jaar na pensionering en die bij pensionering een daling van de kindersterfte verwachten. En de kleine blijft niet bij haar uit de buurt. Dit “tunnelproduct” kan intimiderend zijn (geld is weg tot pensionering), maar houd er rekening mee dat het verschillende “nooduitgangen” heeft, die kunnen worden gewaardeerd voor besparingen op de lange termijn: vervroegde vrijlating in geval van nood. Het leven (handicap, overlijden van de vrouw, enz.) is vrijgesteld van belasting bij vertrek; De aankoop van de hoofdwoning (uitgaand kapitaal is in dit geval belastbaar) of zelfs tussenstop

Lees meer op LeRevenu.com

READ  Missie Fleury gestraft wegens belemmering van onderzoek naar zaak "Varkenskartel"