Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bernie Sanders wil de rijksten belasten: het antwoord van Elon Musk is niet erg stijlvol

Op Twitter plaatste democraat Bernie Sanders een bericht waarin hij – nogmaals – vroeg om hogere belastingen voor de rijken. Miljardair Elon Musk antwoordde hem, maar zijn gebrek aan tact werd opgemerkt.

“We moeten de zeer rijken vragen hun eerlijk deel te betalen. Punt”, schreef de voormalige Democratische kandidaat op zaterdag 13 november.

‘Ik was al die tijd vergeten dat je nog leefde,’ antwoordde ik. Elon Musk Deze zondag, in een voorspelling die veel netizens ongepast vonden.

Minuten later plaatste de excentrieke baas van Tesla en SpaceX een nieuwe reactie: “Wil je dat ik meer aandelen verkoop, Bernie?” Je moet het gewoon zeggen.”

Elon Musk heeft onlangs voor bijna 7 miljard dollar aan aandelen van elektrische autofabrikant Tesla verkocht.

Gewend aan de streken van schittering op Twitter, plaatste hij op 6 november een poll op zijn account om te zien of hij 10% van de Tesla-aandelen moest delen. Ongeveer 58% van de 3,5 miljoen kiezers reageerde daarop.

Deze mediastunt was voor Elon Musk een manier om zich te verzetten tegen een democratisch plan om miljardairs te belasten, waaronder het belasten van de potentiële en niet-gerealiseerde winsten van de 700 grootste Amerikaanse rijkdom.

Uit de documenten die door de Amerikaanse pers werden onthuld, bleek ook dat de zakenman op 14 september een deel van deze aandelen begon te verkopen, en daarom werd dit volgens het onderzoek niet vastgesteld.

READ  Toeslagnummer: UFC Que Choisir-meldingen over telefoonzwendel kunnen onbetaalbaar zijn