Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Smolt & Co Trolley T-Bar-test: de perfecte metgezel voor Xiaomi-scooters

Gebruik en behandeling

De T-Bar heeft twee belangrijke voordelen voor elektrische scooters zoals die op Xiaomi, die opvouwt, maar enorm blijft. De eerste is dat u uw apparaat kunt verplaatsen door het in opgevouwen toestand te draaien. Als u vaak met uw scootmobiel door de metrobanen moet, is het niet per se praktisch om dit te doen wanneer deze is geopend of op armlengte wordt gedragen. Het gewicht van 13 kg van een model zoals Xiaomi Mi Electric Scooter 3 is gemakkelijk te verplaatsen wanneer het gewicht op twee wielen van de T-Bar rust. Deze wieltjes bieden weinig weerstand en zijn door hun rubberen coating vrij stil. Het is niet verwonderlijk dat deze kleine wielen niet gemakkelijk zijn op kasseien, grind of trottoirs met gaten.

De scooter is goed manoeuvreerbaar wanneer hij is opgevouwen en op twee T-Bar-wielen is geplaatst. Wanneer je een model als dat van Xiaomi in de steek laat, is de stabiliteit er. In bochten blijft de balans goed behouden. Echte overwinning voor scooters zoals Scooter Pro 2 of scootmobiel 3.

Een ander voordeel van de T-Bar is dat deze de scooter een rechtopstaande positie geeft bij het rusten op het voorwiel en op beide accessoirewielen. Het verkregen statief bespaart de bezette ruimte op de vloer, die niet kan worden verwaarloosd in de licht beladen metro of trein. Deze verticale positie is ook handig als het gaat om het opbergen van de elektrische scooter thuis, bijvoorbeeld in een kast.

De keerzijde van de medaille is echter de congestiekant. Xiaomi-scooters nemen een bepaalde ruimte in beslag, zelfs als ze zijn opgevouwen. De 21 cm brede T-Bar is een zeer verspilde ruimte, vooral in de kofferbak. De oplossing voor demontage blijft in dit soort gevallen. Demontage duurt slechts twee minuten, maar u moet wel de juiste maat inbussleutel bij de hand hebben. Dit nadeel is nog steeds veel minder belangrijk dan het voordeel om de scooter achter je aan te kunnen trekken zonder moe te worden.

READ  American Airlines treedt op tegen mogelijk kerosinetekort