Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pas op voor WhatsApp Rose: de update is een virus dat je telefoon bestuurt

Gebruikers van WhatsApp-berichten worden kwaadwillig aangevallen door de “roze” versie van de app, die niets anders is dan een virus.

Er is de afgelopen dagen een bericht gestuurd naar verschillende WhatsApp-berichtgebruikers die hen aanbieden om van groen naar roze over te schakelen.

Flirten kan ernstige gevolgen hebben, aangezien deze update het risico met zich meebrengt dat er een virus wordt geïnstalleerd dat de controle over uw telefoon overneemt.

Het was onderzoeker Rajshekhar Rajaharia die de waarschuwing op Twitter activeerde: “Pas op voor WhatsApp Pink! Een virus verspreidt zich binnen WhatsApp-groepen met een APK-downloadlink. Klik niet op een link met de naam #WhatsappPink. Het heeft volledige toegang tot je telefoon. Verlies onmiddellijk ”.

Het virus neemt de controle over uw telefoon over, maar stelt hackers bovenal in staat uw persoonlijke gegevens, inclusief bankgegevens, te herstellen.

Als je de app hebt geïnstalleerd, wat een oplossing is, verwijder hem dan zo snel mogelijk, ontkoppel alle Whatsapp-webapparaten, wis de browsercache en controleer de machtigingen van al je apps.Als een van hen er verdacht uitziet, annuleer dan deze machtiging .

Ter herinnering: installeer APK-bestanden nooit rechtstreeks op uw telefoon, maar download liever rechtstreeks op platforms zoals Google Play Store of App Store.

READ  Draag OS, ECG, grote autonomie... er zijn zeer serieuze argumenten aan te voeren