Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pas op voor nieuwe oplichting met valse postbezorgingsberichten

primair
Valse bezorgingsberichten van La Poste die in brievenbussen worden verspreid, stellen oplichters in staat om uw bankgegevens te stelen. Volgens de krant La Poste is dit de eerste in zijn soort.

Het document ziet eruit als twee druppels water op een echt afleverbericht van de postbode. Postbodebericht of handgeschreven logo, bedrukking, kleuren en volgnummer. Achter deze nep-opmerking gaat een nieuwe zwendel schuil.

“Het is te gemakkelijk om te geloven en uiteindelijk je creditcardgegevens te geven”, schreef een internetgebruiker in Montpellier die deze valse melding in zijn inbox ontving en de waarschuwing op Twitter zette.

naar mij Versturen, we hebben de test gedaan: de link en QR-code in het leveringsbericht verwijzen naar laposte.fr maar verwijzen door naar een andere URL op een frauduleuze site. Eenmaal verbonden, wordt u verteld dat u moet betalen om opnieuw verbonden te worden: € 0,97 voor een “beheervergoeding”. Betaling is binnen 24 uur. Het postkantoor brengt echter niets in rekening voor de nieuwe levering. Het doel van deze zwendel: om uw bankgegevens te extraheren. Een methode die phishing wordt genoemd.

“Dit is de eerste keer dat we een phishing-poging tegenkomen waarbij fysieke en digitale media worden gecombineerd”, merkt het postkantoor op Parijse.

Het bedrijf erkent dat een fout het mogelijk maakte om laposte.fr-adressen te genereren. De link die op het nep-visitekaartje van internet is afgedrukt, is gedeactiveerd.

Het is onmogelijk om te weten hoeveel klanten het slachtoffer zijn geworden van deze zwendel. La Poste roept een heel lokaal fenomeen op in de regio van Montpellier. Het bedrijf zal een klacht indienen.

READ  Tesla-concurrent onthult geweldig concept voor vliegende auto