Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Productprijs in Duitsland? + 37,2% in juli over 12 maanden!

Over het algemeen volgt de totale inflatie logischerwijs de ontwikkeling van de producentenprijzen en is het een soort van voorlopende indicator van wat er met de gemiddelde consument zal gebeuren.

natuurlijk.

Producentenprijzen zijn prijzen “af fabriek”. Als het stijgt als je de fabrieken verlaat, daalt het zelden in de winkels als iedereen zijn enigszins comfortabele marge heeft genomen.

Volgens dit artikel in Les Echos hebben bijvoorbeeld de stijgingen van de producentenprijzen in Europa de verwachtingen ver overtroffen. ” In juli steeg het met 37,2% over een jaar en met 5,3% in een maand. De consensus was een stijging van 32% in één jaar. Dit is de grootste stijging die het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft waargenomen sinds de start van de studies in 1949.”.

En in 1949 was de situatie in Duitsland eerlijk gezegd niet slecht aangezien Duitsland wereldwijd werd verwoest. Daarom ontbrak het de Duitsers over het algemeen aan alles, en als je alles mist, zijn de prijzen voor het weinige altijd erg hoog.

Houd dit vast.

Wanneer de producentenprijzen exploderen, stijgt de inflatie in de volgende maanden exponentieel!

Op dit moment hebben we geen bewijs om te zeggen dat we de piekinflatie hebben bereikt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de inflatie zou moeten dalen.

Charles Sannat

“Dit is een ‘informatief’ artikel, d.w.z. geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gereproduceerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en een ruwe en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Dank u voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »

bron Les Echos.fr hier

READ  Leclerc, Carrefour, Intermarché ... Gevarenwaarschuwing, als u deze voedingsmiddelen heeft gekocht, meld dit dan dringend, vermoed vreemd lichaam in Madeleine