Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pas op, deze nieuwe pakketzwendel kan je bankrekening vernietigen

De oplichters hebben een DHL-pakketzwendel opgezet om te proberen de bankgegevens van de slachtoffers te stelen.  (phily_shotz/Pixabay)

De oplichters hebben een DHL-pakketzwendel opgezet om te proberen de bankgegevens van de slachtoffers te stelen. (phily_shotz/Pixabay)

Wees voorzichtig als u verwacht dat een pakket door DHL wordt bezorgd. Oplichters hebben een nieuwe zwendel opgezet om uw bankgegevens te stelen. Ze doen alsof er een probleem is met uw levering en sturen u naar een nepwebsite om u te misleiden.

Hackers komen steeds met meer en meer ingenieuze oplichting. Een van de meest recente is de pakketzwendel van de DHL, de Amerikaanse rederij. De oplichters creëerden een nepwebsite in de kleuren van het bedrijf met één doel: de bankgegevens van de slachtoffers herstellen en de mogelijkheid om hun rekeningen en rapporten te legen. kapitaal .

Het begint allemaal met een e-mail of sms naar de persoon die op zijn pakket wacht. Hij kreeg te horen dat zijn geboorte moeilijk verliep. In een poging om het probleem op te lossen, werd hij uitgenodigd om op een link te klikken die naar de DHL-website zou moeten verwijzen. Maar het slachtoffer komt eigenlijk op de nepwebsite terecht en begint een gesprek om het vermeende bezorgprobleem op te lossen.

Valse website, nepchat

Dit is waar hackers het bedrijf binnendringen. Via de chat proberen ze verschillende stukjes informatie op te halen. Om te beginnen over het pakket en de levering. Vervolgens vragen ze het slachtoffer om de inloggegevens van de DHL-website of hun bankgegevens in te voeren.

Als hun doelwit het proces voltooit, worden ze doorgestuurd naar een nepbeveiligingssysteem dat de geldigheid van hun creditcard moet verifiëren. Vervolgens wordt gevraagd om een ​​eenmalig wachtwoord te genereren om de bewerking te valideren. Maar het is al te laat, want hackers hebben zijn bankgegevens al weten te bemachtigen.

READ  De belastingaangiften van Donald Trump worden naar het Congres gestuurd