Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De situatie verslechtert met de dag voor het Oekraïense leger in Donbass

Donbass in bezienswaardigheden in Moskou

Het Russische leger probeert koste wat kost de greep op de Donbass-regio in het oosten van Oekraïne te verstevigen. “In de regio van Loehansk rukken de Russen in alle richtingen tegelijk op”Dat zei de gouverneur van de regio, Sarhi Haidai, vandaag op Telegram.

‘Situatie in Donbass is heel moeilijk’Van zijn kant, gisteravond, president Zelensky. ‘Alle troepen die het Russische leger daar nog liggen om aan te vallen’omdat zij zijn “Je wilt alles vernietigen”Hij zei.

Moskou besloot zijn offensief in de Donbass, gevormd door de regio’s Loehansk en Donetsk, die de Oekraïners moeilijk te verdedigen hebben, te intensiveren, nadat Rusland de Russische troepen had weggehaald uit de twee grootste steden van het land, Kiev en Charkov (noordoosten).

Het is met name bedoeld om Donbass, dat sinds 2014 gedeeltelijk wordt gecontroleerd door pro-Russische separatisten, te verdedigen tegen vermeende “Genocide”De Russische president Vladimir Poetin lanceerde op 24 februari de invasie van Oekraïne. “We gaan door met de speciale militaire operatie totdat alle doelen zijn bereikt.”De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu drong gisteren aan. Hij zei ook dat Moskou zich voorbereidde op een langdurig offensief in Oekraïne.

Dat meldt de gouverneur van de Donbass-regio ‘Steeds heviger bombardement’ Ze bevestigde het ‘Russisch leger wil Severodonetsk volledig vernietigen’een strategische stad ten noordwesten van Luhansk.

Wij zijn een buitenpost die aanval en wil voorkomt. Ondanks de superioriteit van het leger van de vijand, zullen we winnen omdat we vechten voor ons land.”Serhi Haïdaï lanceerde en vergeleek de situatie in de regio Loehansk met die in Mariupol County.

READ  Grote bezorgdheid over de ongecontroleerde terugkeer van een stuk Chinese raket naar de aarde