Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Parkeren wordt kinderspel

Parkeren wordt kinderspel

Tesla introduceert momenteel een nieuwe versie van zijn geautomatiseerde parkeersysteem, Autopark, voor automodellen die geen ultrasone sensoren hebben. Daarom kunnen alleen nieuwe voertuigen die zijn uitgerust met camera's hiervan profiteren.

Tesla Autopark Model Autopilot Parkeren
Krediet: Tesla

Tesla is begonnen met het uitrollen van een nieuwe versie van zijn automatische parkeersysteem, Autopark. Met deze update kunnen zelfs modellen met alleen een camera van deze functie profiteren. Na een Tesla-update die je Waze deed vergeten, zou deze je de schande moeten doen vergeten van het missen van gamen.

Sinds Tesla de ultrasone sensoren in zijn auto's heeft afgeschaft, vertrouwt de fabrikant uitsluitend op camera's voor parkeerhulpfuncties. De nieuwste modellen bevonden zich dus zonder de Autopark-functie toen ze in 2022 werden uitgerold. Dit is nu verholpen.

Geautomatiseerd parkeren komt naar nieuwe Tesla-auto's

Twee jaar later is Tesla eindelijk begonnen met het integreren van automatisch parkeren in zijn nieuwste auto's. Het wachten was duidelijk de moeite waard. De functie is volledig herzien en ziet er compleet anders uit dan die van Tesla-auto's uitgerust met ultrasone naderingssensoren.

Allereerst zijn parkeerplaatsen anders gemarkeerd. Het enige wat de bestuurder hoeft te doen is de auto stoppen, een locatie op het scherm kiezen en zich laten dragen door de automatisch stoppende auto. Natuurlijk moet je je handen aan het stuur houden, zoals het geval is met alle geautomatiseerde functies van Tesla, zoals Autopilot, wat tot een rechtszaak leidde.

Op X (Twitter) deelt een gebruiker een video van zijn Tesla Model Y met deze verbeterde Autopilot, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuw ingebouwde functie in zijn auto. Parkeren is nu een kinderspel:

READ  Terwijl iedereen wacht op GTA 6, maakt een van de beste GTA-games die er zijn al meer dan 10 jaar veel indruk!

Lees > Tesla Model Y was in 2023 de meest geproduceerde auto ter wereld

Waar de Vision Autopark-functie bedoeld was voor Tesla-medewerkers, wordt deze nu uitgerold naar een groter aantal testers. Dit is Tesla-softwareversie 2024.2.12.

Vorige week bracht de update 2024.8.4 nog andere interessante features naar de Tesla Model 3 en Model Y uit 2021 of later: activering van de adaptieve lichten zoals te zien in de Model 3 Highland. Deze technologie maakt het mogelijk om de lichtbundel van de koplampen aan te passen aan de verkeersomstandigheden, voor een betere zichtbaarheid en veiliger rijden.

  • Tesla introduceert een nieuwe versie van zijn Autopark-functie voor auto's die zijn uitgerust met ultrasone sensoren.
  • Dit nieuwe systeem is uitsluitend afhankelijk van het camerasysteem van nieuwe Tesla-auto's.
  • Hij kan nu automatisch worden geparkeerd via een eenvoudige interface.