Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paris La Defense verwerpt het Twin Towers-project

De torens van Hauts-de-Seine zijn bedacht door voormalig president Nicolas Sarkozy en ontworpen door de Britse architect Norman Foster, 320 meter hoog, aan de oevers van de Seine, tegenover Parijs. Zullen ze ooit van de grond komen? 28 december 2021, drie dagen voor de deadline waarvoor de verkoopovereenkomsten van de grond moesten worden ondertekend tussen de openbare onderneming Paris la Défense en de Hermitage-groep, de projectleider, de raad van bestuur van de stichting, besloot het publiek unaniem om niet uitleggen dat het iets contracteert en faalt om dit duidelijk genoeg te zien in het financieringsschema van de promotor, de Russische zakenman Emin Iskanderov.

Hij voegde eraan toe: “De situatie stond niet toe dat verkoopbeloftes werden bereikt (…) Onder voorwaarden die aanvaardbaar zijn voor de openbare instelling, vooral bij gebrek aan financiële en technische garanties die door de projectleider worden verstrekt, ” Paris la Défense meldt in een persbericht van drie alinea’s dat op maandag 3 januari is gepubliceerd, steeds meer aannames met betrekking tot de bouw van de twee hoogste wolkenkrabbers van Europa, eerst beloofd voor medio 2010, daarna voor 2020 en tenslotte voor de Olympische Spelen van 2024. De Hermitage-collectie Hij zei “verrast”, dinsdag 4 januari “misleidende elementen” gemaakt door Paris la Défense voor het niet nakomen van zijn verbintenis.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In La Défense liep het project twin towers vast

Deze beslissing is een eindeloze heropleving van een televisieserie met veel acties die ongeveer vijftien jaar geleden begon, in 2007, toen de Russische promotor het project van de Twin Towers in de Signal Tower-wedstrijd indiende, dat aan de voet van de toren. Grote boog. Jean Nouvel won de wedstrijd – het project zal uiteindelijk worden stopgezet wegens gebrek aan investeerders – Maar de zakenman geeft zijn nederlaag niet toe. Het idee komt in 2010 uit de lades, tegen de achtergrond van de Frans-Russische toenadering en economische overeenkomsten tussen de twee landen.

READ  Verstoringen van de toeleveringsketen belemmeren wereldwijde groei

Het vastgoedproject omvat vijfhonderd luxe appartementen en een vijfsterrenhotel, maar ook Panoramisch centrum voor thalassotherapie Een kunstgalerie, winkels en Vladimir Poetin beloofde dat hij zou komen om de eerste steen voor hem te leggen, zou deze nieuwe overeenkomst verstevigen. Er werd een protocol getekend, er werd een nieuwe architect aangesteld en er werd een nieuwe plek gevonden in de buurt van Pont de Neuilly. De ontwikkelaar gaf opdracht tot de verhuizing van de tweehonderdnegenenveertig families die wonen in Les Damiers, een woning uit de jaren 70 van de sociale vastgoedeigenaar RATP, die moet worden gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe gebouw.

Je hebt nog 49,98% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.