Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paquita moet volgens Ruthen worden “herschikt” na de strafzaak

Tijdens het zinken van het Lyon-schip in Rennes, zondagavond in de Ligue 1 (4-1), “stelde” Lucas Paqueta een strafschop toegewezen aan Houssem Al-Aawar, terwijl zijn team met 4-0 verloor. Voor Jerome Rothen toont het incident aan dat de Braziliaan de laatste tijd een grote kop heeft genomen. De adviseur van RMC Sport vindt dat medewerkers van OL moeten reageren.

Het incident bleef niet onopgemerkt. Zondagavond in Roazhon Park, terwijl Rennes OL op het gras misbruikte en het scorebord 4-0 was, werd het einde van de wedstrijd gekenmerkt door een verbluffende vete tussen Lyonnais Lucas Paqueta en Houssem Aouar, om erachter te komen… een 4-1 boete. Als de Franse middenvelder stroomopwaarts als schutter werd opgesteld, greep zijn Braziliaanse teamgenoot de bal om zichzelf recht te doen, met enige vijandigheid.

Ten slotte scoorde Paqueta een doelpunt en Alawar probeerde de zaken na de vergadering onschadelijk te maken, beschreef de scène als een “kleine gebeurtenis” en vertelde iedereen “er niet te veel van te maken”. Maar de kleine gebeurtenis in kwestie verontrustte veel waarnemers, waaronder Jerome Rothen.

“Je neemt 4-0, maar je geeft niet om de score, je wilt gewoon je spel redden met een beetje statistieken”

“Het is geen wedstrijd (voor OL) gisteren, spelers worden aangesproken, geen probleem, dit is wat hij maandagavond opmerkte dat de oud-international Rothen ontsteekt, op RMC. Tussen Paquita en Oar. Boateng (en zijn verwarring met Leo Dubois , noot van de redactie), voor mij is dit geen evenement. Hij arriveert, parafraseert, zelfs als Dubois de kapitein is, het maakt niet uit… Het maakt niet uit Boateng Ik heb een aanvoerder nodig om Pierre of Paul te vertellen Of Jack, het is niet oké. Maar Paquita, daar is een probleem.’

READ  Ontdek Dries Mertens door de ogen van zijn naasten (podcast)

Van ego en individualiteit. “Het is een probleem, want het is recht in zijn gezicht, irriteert Ruthen. Je neemt 4-0, maar geeft niet om de score, je wilt gewoon je spel redden met een beetje statistieken en nog een penalty tekenen. Het is gemakkelijk om neem de bal van Awar: hij heeft misschien zijn persoonlijkheid, maar hij is geen vechter.” …want als hij op een dwaas valt in plaats van op een klootzak, maar hij in een bakita in de kool stapt. En als hij aankomt, er is een gevecht.”

Houssem Aouar en Lucas Paqueta
Houssem Aouar en Lucas Paqueta © Icon

‘Kom naar beneden, Coco.’

Voor Jerome Rothen zou de verwarring van Paquita-Auar vooral een illustratie zijn van een kleine meloenencrisis in Brazilië. Wat tot andere problemen zou kunnen leiden, als het personeel van Peter Boss er niet bij betrokken was.

“Paquita heeft daar niets te doen, je moet hem opnieuw inlijsten, gaat hij verder. Er is meer voor hem dan te laat komen om te praten. (…) Ik verdedigde hem in de kleine vertragingsaflevering, maar beide sequenties laten zien dat die man begint te vliegen. Iedereen zegt ‘Paquita is beter’ Ligue 1-speler’, voor sommigen is hij in de dertig voor de Ballon d’Or, en hij geeft het op, je kunt het aan zijn gezicht zien, hij proeft het. Maar kom terug naar beneden, mijn kokosnoot, hij is scheef. Dat soort gedrag, ik ken het, zelfs op een persoonlijk niveau. Iedereen praat goed over je, je krijgt de indruk dat je niet aanraakt… Hij is een mens. Maar het druist in tegen de collectieve regels. Dus Wees voorzichtig. Zorg ervoor dat je dit soort spelers parafraseert. Leon heeft een sterke Paquita nodig, maar Paquita is gefocust op de groep, niet op hun individuele statistieken.

READ  Ugo Mola zal volgend seizoen het Tolosin Stadion coachen