Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Panasonic Eneloop 1900 mAh-test: hoge duurzaamheid in plaats van hoge capaciteit

Panasonic Eneloop 1900 mAh-test: hoge duurzaamheid in plaats van hoge capaciteit

Hoewel de capaciteit niet bijzonder hoog is, laadt deze Eneloop 1900 mAh nauwelijks sneller op dan sommige accu’s die 500 tot 600 mAh meer bieden. Met 5 uur en 31 minuten opladen bij een stroomsterkte van 500 mAh heeft hij 55 minuten meer nodig dan de Energizer Power Plus met een capaciteit van 2000 mAh. Onze oplader geeft een gemiddelde capaciteit van 2037 mAh aan, wat hoger is dan de opgegeven capaciteit als gevolg van verliezen (voornamelijk warmte) gerelateerd aan het elektrochemische proces van de lading, zoals het geval is voor de meeste batterijen.

Deze vier gegroepeerde cellen worden vervolgens in ons circuit geplaatst om hun spanning op regelmatige tijdstippen af ​​te lezen gedurende de hele periode van hun ontlading. Na 2 uur en 30 minuten zakt de gemiddelde spanning onder de 1 volt, wat ons een werkelijke meetcapaciteit oplevert van 2031 mAh en een geleverd vermogen van 2268 mWh. We hebben de door Panasonic aangekondigde capaciteit al overschreden, wat erg bemoedigend is. Na 9 minuten daalt de spanning onder 0,8 V voordat deze snel daalt – zoals bij alle NiMh-batterijen – waardoor de stroomtoevoer voor de meeste elektronische apparaten meestal wordt onderbroken, als ze niet eerder zijn uitgeschakeld, of door bijvoorbeeld de helderheid van een koplamp te verlagen. . De capaciteit die in deze fase wordt verkregen is 2133 mAh terwijl het geleverde vermogen 2361 MWh is.

Capaciteit bij 1V en 0,8V van Panasonic Eneloop 1900mAh-batterijen.

Stroom wordt geleverd op 1V en 0,8V van de Panasonic Eneloop 1900mAh-batterijen.

Stroom wordt geleverd op 1V en 0,8V van de Panasonic Eneloop 1900mAh-batterijen.

Zo hebben de 1900 mAh Eneloop HR6’s hun contract met vlag en wimpel vervuld en ze hadden kunnen worden beschouwd als 2000 mAh-verzamelaars als we naar deze resultaten verwijzen. Het is mogelijk dat Panasonic een veiligheidsmarge aanhoudt voor bepaalde versies die deze capaciteit niet hebben en dit komt door hun kredietwaardigheid.

We herinneren ons vooral de grote duurzaamheid, aangekondigd op 2100 oplaadcycli, tegenover slechts 500 voor de versterkte Eneloop Pro-versies van 2500 mAh. Genoeg om op papier langer te gebruiken, ook al betekent dat vaker bijvullen. Voor apparaten die niet veel stroom verbruiken, is de game misschien de moeite waard.

Wat betreft de belastingsweerstand van deze Eneloops, hebben we een nieuwe metriek toegepast die pas resultaten zal opleveren binnen een paar maanden, wanneer we hun spanning met regelmatige tussenpozen kunnen verhogen.

READ  In Marrakech toont Afrika zijn ambities op de wereldwijde tech-scene