Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Antoine de Saint-Africa, toekomstige president van Danone

Antoine de Saint-Africa, toekomstige president van Danone

INFO LE FIGARO – Zijn aankomst zou vanaf maandagavond aan het hoofd van de groep moeten worden vastgelegd.

twee maanden. Dit is de tijd die nodig was om de baas van Danone te rekruteren. Emmanuel Faber, de voormalige CEO van de zuivel- en mondiale watergigant, werd op 14 maart op brute wijze afgezet na enkele maanden van bestuurscrisis. De raad van bestuur van Danone komt maandagmiddag bijeen, onder voorzitterschap van Jill Schneep.

Volgens onze informatie op de agenda: benoeming tot algemeen directeur van Antoine de Saint-Affrique. CEO van de Zwitserse chocolademaker Barry Callebaut, deze beroemde Franse leider, geïdentificeerd door sommige managers van Danone zelfs voordat Emmanuel Fabre werd afgezet, moet beschikbaar zijn vanaf 1hij is September, wanneer hij van plan is Barry Kalibo vrij te laten

Danone stuitert

Hij stond ook dicht bij Max Coyon, voormalig CEO van Danone en huidig ​​CEO van de Amerikaanse groep McCain, die de positie in het weekend van 24 april afwees. Dit maakte Antoine de Saint-Africa, die de enige finale bereikte, nadat de niet-ontvankelijkheidszaak tegen de nominatie van Natalie Ross (voorheen Maris en L’Oréal) eindigde. Zodra de financiële voorwaarden zijn geverifieerd en het personeel van de groep op de hoogte is gesteld, moet zijn aankomst op Cape Danone vanaf maandagavond worden geformaliseerd.

Na meer dan twintig jaar bij Unilever en een opleiding in Danone in de jaren negentig, heeft de 57-jarige Essec-afgestudeerde een zeer sterke achtergrond in de sector, in Frankrijk en internationaal. Zijn persoonlijke waarden liggen dicht bij de cultuur van Danone, en zijn carrière zou hem een ​​zeer complementaire CEO maken voor een president met weinig ervaring in de mysteries van massaconsumptie.

READ  Monoprix Maison: de eerste 100% decorwinkel van het merk in Parijs is net geopend

De uitdagingen van Antoine de Saint-Africa ontbreken niet. Hij zal het Local First-plan moeten publiceren, dat Emmanuel Faber wilde; Hij zal ook de taak hebben om zijn recept te identificeren om Danone te laten herstellen. De COVID-19-crisis heeft de verkoop en winstgevendheid van zijn water getroffen. Ook het management van Danone moet worden gewijzigd. Tijdens de Algemene Vergadering van 29 april bevestigde Gilles Schneib het plan voor snelle herziening van de Raad.