Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

E-commerce. Vanaf dit weekend de beveiliging van uw online betalingen versterken

Geconfronteerd met een explosie van fraude (20 keer meer online dan in lokale winkels), zijn uitgevers van bankpassen, banken, betalingsoperatoren, online verkopers, enz. Sinds zaterdag verplicht om een ​​apparaat in te zetten dat bekend staat als ‘sterke authenticatie’ voor een klant tijdens betalingen Elektronische of gevoelige bankactiviteiten.

Dit houdt in dat de klant twee veiligheidsnormen moet valideren tijdens het online betalen: het gebruik van een enkele code die via sms wordt ontvangen, zal niet langer voldoende zijn en zal geleidelijk moeten worden verbeterd door nieuwe oplossingen.

Diverse alternatieven

Concreet, wanneer de klant online betaalt, zal de klant op een vooraf geïdentificeerde telefoon een melding ontvangen waarin hij wordt uitgenodigd om zich te authenticeren, hetzij door een persoonlijke code in te voeren, hetzij door een biometrische vingerafdruk te nemen van uitgeruste gsm’s (vingerafdruk, gezichtsherkenning of irisherkenning) . .

“Voor klanten die geen smartphone hebben, bieden banken alternatieve oplossingen, zoals het gebruik van eenmalige sms-berichten met een wachtwoord dat de klant kent, of het gebruik van een fysiek apparaat. Dedicated”, bevestigt de bankenunie.

Geleidelijke implementatie

De sterke authenticatie heeft echt betrekking op bedragen van meer dan € 500 sinds 15 februari, € 250 sinds 15 maart en transacties van meer dan € 100 sinds 15 april.

Zo zullen banken vanaf dit weekend geleidelijk, en uiteindelijk na vier weken van aanpassing, elke niet-conforme transactie kunnen weigeren.

Online verkopers kunnen echter onder bepaalde omstandigheden een vrijstelling van sterke authenticatie aanvragen. Bijvoorbeeld transacties die minder dan 30 euro bedragen of als laag risico worden beschouwd, zoals regelmatige betalingen van abonnementen of gericht aan een begunstigde die eerder door de consument in zijn bankapplicatie is geautoriseerd.

READ  Apple: een ingenieur ontsnapt met geheime documenten in de volgende zelfrijdende auto en wordt op het vliegveld betrapt op het extreme