Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pakistaanse Taliban eisen verantwoordelijkheid op voor aanval waarbij 4 . doden vielen

Pakistaanse Taliban eisen verantwoordelijkheid op voor aanval waarbij 4 . doden vielen

De Pakistaanse Taliban hebben zondag 5 september de verantwoordelijkheid opgeëist voor een zelfmoordaanslag waarbij vier leden van de Pakistaanse paramilitaire troepen om het leven kwamen in Quetta, in het zuidwesten van het land, in een verklaring van SITE, een particuliere Amerikaanse organisatie die toezicht houdt op jihadistische sites.

Een zelfmoordterrorist op een motorfietsCoalitietroepen (Frontier Corps, noot van de redacteur) werden aangevallen met een met explosieven beladen jas en motorfietsIn het Mian Gundi-district van Quetta, zeiden de Pakistaanse Taliban in deze verklaring.

De explosie vond plaats in deze stad nabij de Afghaanse grens, toen kooplieden van de sjiitische Hazara-sekte groenten verkochten.

Een hoge politiefunctionaris, Azhar Akram, vertelde AFP dat drie paramilitairen ter plaatse werden gedood en een vierde later aan zijn verwondingen stierf, wat de aanval bevestigde. Hij voegde eraan toe dat 17 anderen gewond raakten, naast twee burgers. Drie van hen verkeren momenteel in kritieke toestand. Een woordvoerder van de afdeling terrorismebestrijding van de Pakistaanse politie bevestigt de aanslag.

Hazara-sjiieten, die een minderheid vormen in een overwegend soennitisch land, zijn het slachtoffer van aanvallen door soennitische islamisten die zij als ketters beschouwen. Paramilitaire troepen die verantwoordelijk zijn voor het bewaken en bewaken van de Afghaans-Pakistaanse grens worden al enkele jaren aangevallen in deze regio van Balochistan, waar separatistische militanten strijden om meer autonomie.

READ  John Kerry, de Amerikaanse klimaatgezant, kondigde zijn ontslag aan om zich bij de campagne van Joe Biden aan te sluiten