Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paaseiland: de buitengewone ontdekking van een zeldzaam beeld door wetenschappers

Paaseiland: de buitengewone ontdekking van een zeldzaam beeld door wetenschappers

Op Paaseiland werd een moai-beeld ontdekt in een uitgedroogd meer in de krater van een vulkaan, zei de Aboriginalgemeenschap Ma’u Henua, die het nationale park van het eiland beheert.

Een uitzonderlijke vondst. Op 21 februari werd een beroemd Moai-beeld van Paaseiland ontdekt in een opgedroogde lagune. Een geweldige vondst want het beeld is in perfecte staat.

“Dit is echt een unieke vondst, aangezien het de eerste keer is dat er moai zijn ontdekt in de krater van Lake Rano Raraku”, zei Ma’u Henua, die het nationale park beheert, in een persbericht. De vulkaan is gelegen.

De inheemse gemeenschap geloofde dat deze ontdekking nieuwe perspectieven op de geschiedenis van het eiland zou kunnen openen.

Moai werden ontdekt door een team van wetenschappers van drie Chileense universiteiten. Deze laatste werkt samen met de National Forest Service (CONAF) aan het herstel van de wetlands in de krater van de Rano Raraku-vulkaan, die afgelopen oktober door een brand werden beschadigd.

Moai perfect bewaard gebleven

“Deze moai staat midden in een meer dat in 2018 begon op te drogen”, legt Ninoska Avareipua Huki Cuadros, Ma’u Henua Community Manager, uit.

“Wat interessant is, is dat het meer minstens 200 of 300 jaar lang drie meter diep was, dus geen mens had die moai daar kunnen achterlaten”, zei ze.

De moai, die 1,60 meter lang was, werd liggend op zijn zij gevonden, “met een volledig lichaam en herkenbare maar niet duidelijk gedefinieerde kenmerken”, zegt Ma’u Henua, die “op zoek is naar financiering om een ​​diepgaande studie van deze vondst uit te voeren. .”

Geïsoleerd in het midden van de Stille Oceaan, 3.500 km van de Chileense kust, Paaseiland, van Polynesische cultuur, is wereldberoemd om zijn indrukwekkende megalieten van mysterieuze oorsprong, opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Sommige beelden kunnen 9 meter hoog worden en enkele tientallen tonnen wegen.

READ  Het ICRC is 'geschokt' door de woorden van de Hongaarse premier