Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël: De tekst over de doodstraf voor terroristen komt voor het eerst voor in de Knesset

Israël: De tekst over de doodstraf voor terroristen komt voor het eerst voor in de Knesset

MK Limor Son Har Mellish, die achter het wetsvoorstel zit, hekelde de “aangename” omstandigheden voor de gevangengenomen terroristen.

Een wetsvoorstel om de doodstraf op te leggen aan Palestijnse terroristen die Israëli’s doden, werd woensdagmiddag in de Knesset voorgelezen met 55 stemmen voor en 9 tegen. De tekst, qui a eté soumis par la coalitie, mais qui est également soutenu par le parti d’opposition Yisrael Beytenu, stipule qu’une personne qui tue un citoen Israelilien for des “racistische motieven” of en raison d’une “vijandigheid envers openbaar [particulier] En om de staat Israël schade toe te brengen en het Joodse volk nieuw leven in te blazen, moet “het doodvonnis worden opgelegd.

Knessetlid Limor Son Har Melk van de extreemrechtse Otzma Yehudit-partij, die het wetsvoorstel sponsorde, beweerde dat zelfs wanneer berechte en veroordeelde Palestijnse terroristen genieten van “aangename” gevangenisomstandigheden, voordelen ontvangen van de Palestijnse Autoriteit en vaak worden vrijgelaten in gevangenisruil.

“Jarenlang bestaat er een absurde situatie in de staat Israël, waar verachtelijke terroristen die Joden hebben vermoord een paar jaar in een Israëlische gevangenis worden opgesloten en worden vrijgelaten op grond van een vrijlatingsovereenkomst voor terroristen of een pleidooi, en de rekening doorlopen. ”, zei Son Har Melk tijdens het plenum van de Knesset over het wetsvoorstel.

Yonatan Sendel / Flash 90
Yonatan Sendel / Flash 90Limor Son Har Melek woont de vergadering van de commissie Defensie en Buitenlandse Zaken bij in de Knesset, 23 februari 2023

De wetgever, wiens eerste echtgenoot in 2003 werd gedood bij een terroristische aanslag, zei dat het opleggen van de doodstraf aan terroristen “moreel, juist en noodzakelijk” was.

Van zijn kant kondigde het Israëlisch-Arabische parlementslid Ahmed al-Tibi (Ta’al-partij) aan dat zijn formatie ideologisch gekant is tegen de doodstraf onder alle omstandigheden, eraan herinnerend dat de Sefardische opperrabbijn van Israël, Isaac Youssef, en andere prominente rabbijnen voor hem onlangs sprak. tegen deze actie.

READ  Navalny's transfer uit de strafkolonie Pokrov - 14-06-22 om 20:43