Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De FBI zegt dat een pandemie van Covid-19 ‘zeer waarschijnlijk’ is vanwege het Chinese laboratoriumlek

In een interview met de Amerikaanse media Fox News op dinsdag was de FBI-directeur van mening dat de Covid-19-epidemie “zeer waarschijnlijk” van menselijke oorsprong was en een paar dagen geleden in de richting van het Amerikaanse ministerie van Energie ging.

De belangrijkste Amerikaanse binnenlandse inlichtingendienst neigt naar episodische oorsprong. De directeur van de FBI kondigde dinsdag 28 februari in een interview met Fox News Media aan dat de Covid-19-pandemie “zeer waarschijnlijk” van menselijke oorsprong was.

“De FBI gelooft al een tijdje dat de oorsprong van de epidemie hoogstwaarschijnlijk (gerelateerd is aan) een laboratoriumongeval in Wuhan”, zei Christopher Wray, twee dagen na de publicatie van een inlichtingenrapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. richting. Hoewel de Amerikaanse media Wall Street JournalEn CNN en de De New York TimesDat onthulde de inhoud van dit rapport, vastgesteld dat dit document “met een laag niveau van vertrouwen” was afgegeven door het ministerie.

De CIA-chef beschuldigde de Chinese regering er ook van de toegang tot informatie af te sluiten. “De Chinese regering heeft haar best gedaan om te proberen het werk dat wij doen, het werk dat onze Amerikaanse regering en onze naaste buitenlandse partners doen, te dwarsbomen en te verwarren”, legde hij uit.

Peking ontkent de beschuldigingen

China van zijn kant kondigde aan zich “slordig” te voelen, de dag na de hypothese van het Amerikaanse ministerie van Energie. “We moeten stoppen met het naar voren brengen van deze theorie van laboratoriumlekkage, stoppen met het besmeuren van China en stoppen met het politiseren van de zoektocht naar de oorsprong van het virus”, zei Mao Ning, een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, tijdens een persconferentie. Maandag 27 februari.

Ze drong er bij verslaggevers op aan dat “experts uit China en de Wereldgezondheidsorganisatie, op basis van veldbezoeken aan laboratoria in Wuhan en diepgaande uitwisselingen met onderzoekers, tot de officiële conclusie zijn gekomen dat de optie om het laboratorium te verlaten zeer onwaarschijnlijk is.”

READ  De uitkomst van de onderhandelingen over het Iraanse nucleaire dossier lijkt dichtbij