Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Chicago slaagt Lori Lightfoot, een zwarte en homoseksuele burgemeester, er niet in zich kandidaat te stellen voor een tweede ambtstermijn

In Chicago slaagt Lori Lightfoot, een zwarte en homoseksuele burgemeester, er niet in zich kandidaat te stellen voor een tweede ambtstermijn

Al veertig jaar geeft Chicago zijn burgemeester traditioneel minstens twee ambtstermijnen. Lori Lightfoot zou die eer niet hebben. De eerste zwarte en openlijk homoseksuele burgemeester van de op twee na grootste stad van de VS heeft zich naar verluidt dinsdag niet herverkiesbaar gesteld.elk Maart, Amerikaanse media.

“We weten dat in het leven de strijd uiteindelijk niet altijd wordt gewonnen. Maar je krijgt er nooit spijt van dat je het sterke en stralende licht onder ogen ziet.”Lori Lightfoot vertelde haar geschokte supporters nadat ze de nederlaag had toegegeven. Ze is de eerste gekozen burgemeester van Chicago die de herverkiezing verliest sinds 1983, toen Jane Byrne, de eerste vrouwelijke burgemeester van de stad, haar Democratische voorverkiezingen verloor.

Haar rivalen gaven de schuld aan de hoge misdaadcijfers van de stad, maar ze sprak haar aanmoediging voor haar opvolger zorgvuldig uit en zei dat ze bad “Zodat de volgende burgemeester nog jaren kan voldoen aan de verwachtingen van de inwoners van de stad.”.

Lees de foto: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Chicago is Lori Lightfoot een zwarte en lesbische burgemeester met een unieke persoonlijkheid

Misdaad en Covid-19 hebben zijn steun verzwakt

MI Lightfoot won in 2019 elke wijk in de stad nadat hij had beloofd een einde te maken aan decennia van corruptie en geheime transacties in het stadhuis. Maar de stijgende misdaadcijfers en de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie hebben zijn steun aangetast.

Dat meldt het Dagblad Chicago tribuneTwee kandidaten krijgen voldoende stemmen om door te gaan naar de tweede ronde, die op 4 april wordt gehouden. Paul Fallas, de voormalige hoofdinspecteur van de Chicago Public Schools, werd gesteund door de politievakbond. Brandon Johnson, een formele en voormalige leraar in Cook County, heeft de steun van de lerarenvakbond gewonnen.

READ  Vijf dingen die u moet weten over de gezondheidssituatie in India, het op een na zwaarst getroffen land ter wereld door de pandemie
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Chicago gaat de segregatie na de segregatie door

Le Monde met The Associated Press en AFP