Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hong Kong: prachtige foto’s van een wolkenkrabber met 42 verdiepingen die in brand staat

Hong Kong: prachtige foto’s van een wolkenkrabber met 42 verdiepingen die in brand staat

Op donderdag 2 maart brak er een grote brand uit in een wolkenkrabber in aanbouw in Hong Kong. Er zijn tot nu toe geen meldingen van gewonden.

Hoewel de zon onder is, is het nog niet helemaal nacht in Hong Kong. Van 23.11 uur (lokale tijd) tot 16.11 uur (Parijse tijd) heeft de enorme brand in een wolkenkrabber in aanbouw de duisternis van de voormalige Britse kolonie verlicht. Het pand staat in een druk gedeelte van de stad, meldt Le Parisien. Meerdere brandweerteams zijn ter plaatse en proberen wanhopig de vlammen te doven.

De regering verklaarde dat er tot nu toe geen meldingen van verwondingen zijn. De lokale krant South China Morning Post meldt dat twee mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen. Over hun gezondheidstoestand werden geen mededelingen gedaan.

Er wordt gezegd dat de brand is ontstaan ​​op de top van de toren

Volgens de informatie die we van onze collega’s hebben ontvangen, brak de brand uit aan de bovenkant van het gebouw, voordat het zich verspreidde naar het hele gebouw, zoals te zien is in een videoclip die op Twitter is geplaatst.

Aan de voet van de vlammende toren kwamen veel nieuwsgierige mensen in beweging om naar de gloeiende vlammen te kijken. Het dagblad van Ile-de-France voegt eraan toe dat er as in de nabijgelegen straten viel. Het vuur was zelfs vanuit de haven van Hong Kong te zien.

De wolkenkrabber in aanbouw, meer precies, bevindt zich in een commercieel en toeristisch gebied aan de zeekust. Volgens ontwikkelaar Empire Group, met een hoogte van 42 verdiepingen, zou het de historische Mariners Club en het hotel huisvesten Le Figaro.

READ  Paris Saint-Germain, Real Madrid - Mercato: We weten waarom de emir van Qatar in Madrid is