Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Overweldigd door zijn succes houdt Tesla zijn e-truck voorlopig voor Noord-Amerika

Het merk maakte op zijn verkoopsite bekend dat alleen inwoners van Canada, Mexico en de Verenigde Staten een futuristische pick-up kunnen bestellen.

Europeanen zullen nog even moeten wachten op de Tesla e-truck. Deze enorme elektrische vrachtwagen ziet eruit als een futuristisch oorlogsvoertuig dat buiten Noord-Amerika niet meer kan worden besteld.

Dat maakte het merk maandag bekend op zijn verkoopwebsite. Volgens de site bestelt de autofabrikant de Cybertruck alleen in de VS, Canada en Mexico. Tesla geeft echter aan dat bestellingen die al buiten dit geografische gebied zijn geplaatst, worden gehonoreerd.

Meer dan een miljoen verzoeken?

De auto, die eind 2019 werd onthuld en waarvan de release meerdere keren is uitgesteld, zou pas volgend jaar in productie moeten worden genomen. Maar sinds de reserveringen twee en een half jaar geleden zijn geopend, zit de groep vast in reserveringen. Dit zei Elon Musk vorige week tijdens een conferentie.

“We hebben meer vroege bestellingen voor Cybertrucks dan we kunnen sparen gedurende drie jaar nadat de productie is begonnen”, zei de Tesla-chef op de FT Future of the Car 2022-conferentie.

Toen overwoog Elon Musk tijdens deze conferentie om te stoppen met het aannemen van bestellingen, waarvan het niveau de productiecapaciteit van de groep “in absurde mate” overschrijdt.

Volgens de laatste cijfers van Tesla zijn er sinds de introductie wereldwijd meer dan 1 miljoen Cybertrucks gepre-orderd. In tegenstelling tot sommige oudere modellen was $ 100 (of 100 euro) voldoende om je model te reserveren. De uiteindelijke verkoopprijs zal, afhankelijk van het model, tussen de 40.000 en 70.000 euro liggen.