Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Overvloedig en onverwacht leven is ontdekt in grotten onder hydrothermale ventilatieopeningen

Overvloedig en onverwacht leven is ontdekt in grotten onder hydrothermale ventilatieopeningen

Meer dan twee kilometer onder het oppervlak van de Stille Oceaan hebben biologen ontdekt dat kleine onderwatervulkanen leven herbergen. Onder de rotsachtige zinkgaten die het koude water van de afgrond verwarmen, hebben diersoorten echte ecosystemen gebouwd om zich daar te kunnen ontwikkelen.

In de diepten van de oceanen doen mariene biologen regelmatig verbazingwekkende ontdekkingen. Maar de afgelopen weken een internationaal team van wetenschappers dochterondernemingendochterondernemingen in Schmidt Instituut van de Oceanen Hij was in staat tekenen van leven op te merken in de buurt van een vulkanische bron onder water. Een echte primeur, beschreven in een persbericht dat op 8 augustus werd gepubliceerd. een bestand gebruiken RobotRobotzochten de onderzoekers in vloervloer Het oceanische deel van de oostelijke rand van de Stille Oceaan, dat langs de westkust van Amerika loopt.

Rotskanalen, enkele honderden meters onder het oppervlak

Voor de kust van Panama ploegt het oceanografische schip RV Falkor door de wateren van de Stille Oceaan. Aan boord coördineren Franse, Duitse, Amerikaanse en Oostenrijkse mariene biologen de inspanningen van het op afstand bediende vaartuig. Sebastiaan, in staat om tot een diepte van 4.500 meter te duiken. De laatste werkte dertig dagen om de vulkanische rotsen van de hydrothermale bergen terug te brengen. Het is gelegen op Ocean Heights, verspringend in tweeën tektonische platentektonische platenDeze vulkanische kanalen werden ontdekt in 1977 warmtewarmte uitgestoten vanuit de diepten van de aardkorst.

Op deze diepten is de watertemperatuur niet hoger dan 2 graden Celsius. De koude vloeistof stroomt het kanaal in en ontmoet de de schoonfamiliede schoonfamilie, het wordt verwarmd tot meer dan 1200 graden Celsius, warmt op. daar drukdruk Het veroorzaakt een effect vergelijkbaar met dat van een geiser, waarbij vloeistof uit een hydrothermale installatie wordt geperst. Dan is de temperatuur rond deze bronnen ongeveer 25 graden Celsius. In de afgelopen 45 jaar hebben wetenschappers uitgebreide dissecties van hun omgeving gemaakt schoorstenenschoorstenen Onderwater. Maar tijdens het graven onder hydrothermale ventilatieopeningen, ontdekte en fotografeerde de SuBastian-robot een echt beeld Dieren in het wildDieren in het wild Onder de hopen van de Eastern Pacific Mountain Range.

READ  Waarom het modelleren van kersen die in water drijven zo'n technische uitdaging is

In het hart van het waterleven, 2500 meter onder de oppervlakte

Het hete water rond de hydrothermale bronnen trekt verschillende soorten dieren aan: wormen en zeeslakken, maar ook verschillende soorten micro-organismen zoals bacteriën. Een van de meest representatieve soorten in deze omgevingen is de gigantische tubeworm. Tubeworms van tientallen centimeters lang vormen een echte “gemeenschap” onder de oceaanbodem en profiteren van hydrothermale ventilatieopeningen om echte tunnels te graven. Binnen een paar jaar kunnen de wormen wortel schieten en een echt ecosysteem opbouwen dat hun ontwikkeling helpt. Biologen hebben echter niet kunnen vaststellen of larvenlarven Het kan door de kanalen bewegen.

Ontdekking Schmidt Instituut van de Oceanen is het bewijs dat leven Vind altijd een manier “Zelfs op een diepte van 2.500 meter. Vergeet niet dat op dit moment slechts 5% van de oceaan is verkend… Het lijdt geen twijfel dat nieuwe onderwaterexpedities ons meer zullen leren over de soorten en kenmerken van ecosystemen, honderden meters onder zeeniveau .”

Het nieuwe nummer van Mag ‘Futura’ Hoe beïnvloedt het universum ons? Nu verkrijgbaar in kiosken:

ik vind Mag Futura Op kiosken

Ontdek in dit nieuwe nummer:

  • 1 centraal bestand: “Hoe beïnvloedt het universum ons?” »;
  • 1 Een dossier openen over een milieukwestie: “Confronting Gaïa – Bergen en reservaten onder druk”;
  • En vele andere formaten om de wereld beter te begrijpen en te behouden: Animal Quarter, Mechanics of Beauty, Where is Technology Heading?, Cosmic Epiphany, Science in Comics…