Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Over Kharkiv, de successen van de Oekraïense tegenaanval

Ineenstorting – Kiev-troepen rukten op op verschillende fronten in het noorden en oosten van het land om het Russische leger te herstellen, dat in de Donbass naar het zuiden blijft oprukken.

Speciale gezant voor Charkov

Een tegenaanval door Oekraïense troepen in het noorden en oosten CharkovDe stad, met een bevolking van ongeveer 1,4 miljoen inwoners, die de hele maand maart aan hevige bombardementen werd blootgesteld, heeft de afgelopen dagen verschillende belangrijke resultaten opgeleverd. Het Oekraïense leger duwde de vijand richting de grens met de Russische Federatie, die maandag aankondigde de controle gedeeltelijk te hebben herwonnen, en bevrijdde niet alleen tientallen dorpen, maar verminderde ook de kwetsbaarheid van dit belangrijke industriële centrum voor bombardementen.

Eerder deze week consolideerde het ook zijn voordeel door een bruggenhoofd te bouwen op de oostelijke oever van de Seversky Donets. Een prestatie die hem in staat zou stellen de aanvoer van vijandelijke troepen die zich in de Izyum-sector verzamelden, te verstoren, waar ze Sloviansk en Kramatorsk bedreigen.

Oekraïense infanterie heeft bewezen veel comfortabeler te zijn in gevechten van dorp tot dorp dan in massale onderlinge gevechten.

Mykola Belikov, Oekraïens militair analist

De laatste opmars van het Oekraïense leger valt samen met Overplaatsing naar DonbassIk begon…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 85% om te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Inloggen

READ  Een krachtige aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter trof Mexico, waarbij minstens twee mensen omkwamen