Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Outdoor-evenementen voor driekwart vol?  Dit kan volgens Nederlandse testen!

Outdoor-evenementen voor driekwart vol? Dit kan volgens Nederlandse testen!

Dat concludeert Fieldlab Evenementen, die testevenementen in Nederland organiseerde en woensdag na drie pogingen op voetbalwedstrijden hun advies gaf. Volgens Fieldlab is het in de huidige coronavirus-situatie essentieel dat toeschouwers ook zittend een masker dragen als driekwart van de stadionstoelen bezet is. Bij een bezetting van 50 procent is een masker alleen nodig voor mobiliteit.

Feldlab zei in een verklaring dat het ook nodig is om voor en na het evenement tests uit te voeren en om “een app of ander type toegangscontrole met een negatieve coronavirus-test” te gebruiken. Onder deze omstandigheden kan, als de helft of driekwart van de maximale toeschouwerscapaciteit is toegestaan, worden afgezien van de regel van 1,5 meter. Bovendien moeten toeschouwers altijd praktische informatie krijgen en “te allen tijde” eraan worden herinnerd de procedures na te leven.

In totaal deed Fieldlab zeventien aanbevelingen met betrekking tot gedrag, screening, tracking, “fan dynamics”, persoonlijke bescherming, risicogroepen, sneltesten en een risicomodel.

Om tot dit advies te komen, voerde Fieldlab praktijktests uit tijdens drie voetbalwedstrijden: NEC Nijmegen / De Graafschap, Almere City-Cambuur Leeuwarden die voor 1.500 toeschouwers speelde en Nederland / Letland, speelde met 5.000 fans.

Het programma werd ondersteund door de ministeries van Economische Zaken en Klimaat. Justitie en veiligheid; Onderwijs, cultuur en wetenschap, maar ook gezondheid, welzijn en sport.

READ  Jean-Michel Aulas bevestigt de handtekening van een Franse solide!