Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ouigo-treinen beschuldigd door CGT van onhygiënisch te zijn

Ouigo-treinen beschuldigd door CGT van onhygiënisch te zijn

Geplaatst op zondag 14 augustus 2022 om 11:50 uur

De vakbond bekritiseert een bepaald geval van Ouigo, met name tussen Parijs en Lyon. Het bedrijf garandeert dat problemen “al zijn opgelost of worden opgelost”.

De resultaten zijn overweldigend.

Volgens CGT-spoorwegwerkers werden kakkerlakken en wormen gespot op de Ouigo 774-trein, vooral in wagon acht. “De trein is een paar dagen weggehaald, maar niet lang genoeg om het probleem grondig aan te pakken en weer in het verkeer te brengen”Abdelkader Bensadoun, CGT-secretaris betreurt de spoorwegarbeiders van Lyon Brach, ondervraagd door Rue89Lyon.

Aan de Ouigo-kant is de situatie opgelost, aangezien de verbindingsservice zorgt voor: “De trein is begin augustus na inspectie weer in het verkeer gebracht en staat onder dagelijkse controle. Er is geen ongedierte meer.”. Probleem, Rue89Lyon stuurde foto’s van 4 augustus, waaruit de aanwezigheid van larven en kakkerlakken in auto 7, op het tapijt en de muren blijkt. Twee klanten van de SNCF besloten zelfs dezelfde dag nog niet aan boord van het vliegtuig te stappen en maakten gebruik van hun herroepingsrecht.

“Voor airconditioners is het betrouwbaarheidspercentage momenteel 99%.”

omdat ? Overmatig gebruik van Ouigo-treinen, evenals een gebrek aan noodtreinen, volgens CGT. “Om onderhoud te garanderen, zijn er minstens zes reserve nodig: drie voor de Atlantische Oceaan en drie voor het zuidoosten. Plus meer personeel, vooral voor onderhoud dat chronisch onderbezet is.”, geeft Abdelkader Bensadoun toe aan Rue89Lyon. Maar Ouigo heeft deze zomer gezorgd voor de aanleg van drie reservetreinen om de overvolle treinen aan te kunnen.

READ  Jeff Bezos: verloving van Amazon Chief, luxe XXL-ring van $ 2,5 miljoen voor aanstaande bruid

Een ander probleem is volgens de CGT dat toiletten afgekeurd of verstopt raken, of dat airconditioners regelmatig uitvallen. Moeilijke omstandigheden midden in een hittegolf. “Voor airconditioners is het betrouwbaarheidspercentage momenteel 99%. […] Wat betreft de toiletten, in de Ouigo-trein zijn er acht, bovenaan en onderaan, zodat ze alternatieve oplossingen achterlaten als sommige gesloten zijn “Nuance van Ouigo Communications Service, die een persbericht betreurt ‘Het is niets anders dan controverse’. “Problemen zijn al geïdentificeerd en opgelost of worden momenteel opgelost”Bevestigt aan het bedrijf.