Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste elektrische taxi Renault Megane in Frankrijk?

De eerste elektrische taxi Renault Megane in Frankrijk?

Yoann Gaudence was net onder de 25 en koos niet toevallig voor een Renault Megane voor de taxibranche in Wenen. Als fan van het merk Alpine en Formule 1 werd hij verliefd op deze auto, vooral in het rood. Aan de andere kant was de overstap naar elektrisch nog verrassender, toen hij in eerste instantie dacht aan het kopen van een dieselmodel. schilderen.

Megane EV60 Supercharged

Weergegeven vanaf € 43.200 (niet-gedisconteerde bonus en exclusief opties) op 9 augustus 2022 op de Losange-website, wordt het door Yoann Gaudence gekozen model gepresenteerd onder de exacte naam ontwikkeld ” Renault Megane elektronische technologie EV60 220 HP Supercharged Techno “.

Dit betekent al dat zijn elektrische voertuig vandaag een lithium-ionbatterij heeft met de hoogste vermogenscapaciteit van dit model. Met een bruikbare 60 kWh, tegenover 40 kWh voor het instapmodel, kan de fabrikant communiceren over een bereik van 450 kilometer in een WLTP-gemengde cyclus.

Dit model is ook het krachtigst, met een synchrone motor met een spiraalvormige rotor die geen 96 kW of 130 pk ontwikkelt, maar 160 kW (220 pk), voor een maximumkoppel van 300 Nm. supercharged Het geeft aan dat, op een snelle tip, het laadvermogen op papier 130 kW kan bereiken. Maar ook dat het apparaat een 7,4 kW AC-oplader heeft gekregen, in tegenstelling tot de geoptimaliseerde oplaadversie die is geïnstalleerd met een 22 kW-apparaat.

Middenklasse techno afwerking. Het brengt onder meer 20-inch lichtmetalen velgen, verchroomd glas, achterlichten en led-verlichting. Red flame metallic lak is een optie voor €850.

Van de STMG-veerboot naar de taxistoel

Yoann Gaudence is rond de 25 jaar nog geen jaar taxichauffeur. Misschien is hij de eerste in zijn vak die kiest voor een Renault Megane elektrisch. Zo niet, dan zal het waarschijnlijk de kleinste zijn.

Afgezien van volledig onafhankelijke modellen die op een enigszins empirische manier worden verhandeld, zijn er: Renault Zoë Taxi in Frankrijk? en de elektrische koning ? Niet zeker. Onze hubs zouden als een van de eersten kunnen racen in een elektrische Renault met een lithium-ionpakket.

Renault Megane elektrische taxi

Voordat ik taxichauffeur werd, navigeerde ik links en rechts. Je moet in ieder geval minimaal 21 jaar oud zijn om dit beroep uit te oefenen. De bac in STMG was meer op mij gericht op human resources. Ik heb tijd op de universiteit doorgebracht ‘, merkt hij op.

READ  Bernard Arnault laat Nicolas Paré officieel over aan de redactie

Ik ben de zoon en kleinzoon van een vrachtwagenchauffeur. Dat verklaart zeker waarom ik zo dol ben op de functionaliteit van de wegen. Ik voelde het toen ik werd paramedisch assistent. Ik heb veel met taxichauffeurs gepraat. Toen ben ik geslaagd voor de opgegeven pas “, Compleet.

Goed gemaakte Franse auto

Yoann Gaudence begon zijn handel niet met een elektrische auto. ” Ik begon met een Peugeot 508130 pk dieselmotor waar ik zeer teleurgesteld uitkwam. In elektriciteit probeerde ik er maar één te ontdekken e-208, is in Frankrijk niet verenigbaar met het taxibedrijf. Eerder had ik voor mijn persoonlijke reizen een rode Megan waar ik zoveel spijt van heb vergelijken.

Renault Megane elektrische taxi

Ik hield contact met een Renault-verkoper. Hij nodigde me uit om de nieuwe generatie van dit model te ontdekken. Ik vond het echt prachtig. En toen ik het in het rood zag, werd ik verliefd. Ik dacht eerst aan diesel, maar het was elektrisch. Ik vroeg om te zien of het geschikt zou kunnen zijn taxi activiteit. Ik heb een exemplaar ondertekend dat ik een paar dagen geleden heb ontvangen “, Zegt.

Ik wilde in een goed gemaakte Franse auto rijden. Dan zijn de brandstofprijzen erg hoog. Mede dankzij Automobile Propre en alle adviezen in de artikelen kon ik overstappen op een elektrische auto ‘, hij voegt toe.

Vol energie in Tesla

Het taxibedrijf is heel divers. In de stad is het mogelijk om veel kleine boodschappen op een dag te doen zonder veel dagelijkse kilometers toe te voegen. Ik werk op het platteland. Ik haal regelmatig mensen van hier om ze van huis naar het ziekenhuis te brengen of om te winkelen. Ook haal ik passagiers op van het station om ze bij het hotel af te zetten. Ik breng de kinderen vaak elke dag van de week en op hetzelfde tijdstip naar een kinderdagverblijf Yoann Gaudence-details.

En dan heb ik last minute vervoer, soms met lange reizen. Sinds ik ben begonnen, is de verste afstand op mijn buitenlandse reis in totaal 550 kilometer om iemand ten noorden van de regio Parijs af te zetten. Met grote capaciteiten leg ik mijn daggemiddelde in het bereik van 350-450 km “, Berekent.

READ  BEURS - Aandelen volgen in Parijs en Europa (bijgewerkt) - 22-03-2023 om 08:13

Ik laad de auto elke avond thuis op aan een 7kW laadbox. Ik ervoer zelfs plotselinge stress terwijl ik voor een last-minute klant zorgde, terwijl ik nog maar 15% van de batterij over had. Maar ik heb het geluk dat ik dicht bij huis kan rekenen op Tesla station, onlangs geopend in Chatelaarault Met 16 platen. Dus ik krijg 40% capaciteit terug in 20 minuten “, Getuige.

Koffie aangeboden aan klanten tijdens eventuele navulling

Veel taxichauffeurs zijn bang om voor elektriciteit te gaan. Het opladen gaat echter erg snel en het bedienen van de stations spreekt voor zich. Ik heb een passie voor technologieën zoals auto’s, en ik hou van mijn werk als taxi Yoann Gaudence pleit.

Renault Megane elektrische taxi

Ik praat veel met andere chauffeurs. Voor sommigen is een auto als de mijne verboden terrein. Ten eerste door een beroep te doen op de slechte reputatie van Renaults. Dan is het elektrisch. Maar anderen herinneren zich, en herinneren zich dat het tanken van 120 euro diesel om de 2-3 dagen moet gebeuren, wanneer ik tussen de 9 en 12 euro uitgeef om 400 km te reizen Tegengesteld.

Er zijn nu overal stations in mijn reizen en ik heb een verbruik bereikt van 13,5-14 kWh / 100 km. Als ik tijdens het hardlopen 15-20 minuten stop om op te laden, schenk ik koffie aan mijn klanten. Zij waarderen deze interesse. Hoe dan ook, zelfs met een dieselauto zou ik net zo vaak stoppen om mijn benen te strekken en mijn ogen te laten rusten “, bevestigt.

auto uitdaging

Extern draaien Megans nieuwe uitdagingen en mensen op haar pad. Rood trekt aan. Ook is er het nieuwe logo. Andere taxi’s en hulpverleners zijn nieuwsgierig en willen meer weten over de auto. Bij het zien van het grote scherm was een van mijn klanten verbaasd. Men geloofde dat het in een Tesla-auto zat en dat Renault dergelijke apparatuur niet van internettoegang kon voorzien Yoann Gaudence bevestigt.

READ  Inflatie: € 90 meer per maand, inclusief 27 voor benzine, wat kost een prijsverhoging?

Van buiten ziet de Mégane er misschien wat compact uit, zelfs klein. Dit is niet langer het geval wanneer mensen klimmen. Ze vinden de beschikbare ruimte royaal. Met een inhoud van 440 liter is de bak misschien wat krap, maar ik kan er wel 3 grote tassen in kwijt. “, hij ging verder.

Het is een mooie auto. Passagiers binnen zitten gemakkelijk, ook ouderen die ik om medische redenen vervoer, omdat de stoelen op de juiste hoogte staan. Het is veel beter dan de Peugeot 508 en het comfort is veel beter. Als ze beseffen dat het een elektrische auto is, zijn ze erg verrast ‘, hij had bijna plezier.

Wat is positief?

Over het algemeen houden klanten van moderne taxi’s. Nadat ze enorm genoten had van de rit in Megan, vertelde een dame van in de zestig me dat haar volgende auto elektrisch zou zijn. Vaak worden dezelfde vragen gesteld: waarom zijn er geen versnellingen om te schakelen? Waarom is de auto stil? Hoe gaat het opladen? ‘, onthult Yoann Gaudence.

Vandaag zie ik alleen maar positief gebruik Megan Electric voor mijn taxibedrijf. Misschien heb ik na een langere periode van gebruik negatieve punten om omhoog te gaan Hij mediteert.

Ach ja, laadpunten zoeken is niet goed genoeg. Als je bijvoorbeeld om snelle randapparatuur vraagt, vind ik die niet Ionity-stations of Tesla. Die ga ik ook installeren In de parkeergarages van Lidl winkels of Ikea. Het is voor mij minder interessant en ik zou graag de mogelijkheid willen hebben om het niet te ontvangen in de selectie die de aanvraag retourneert Hoopt.

Renault Megane elektrische taxi

Het is vakantietijd voor onze gesprekspartner. Hij zal zijn elektrische Renault Megane meer ontdekken door lange persoonlijke reizen te maken. Vooral naar Baskenland en de regio Parijs. Dit zal hem van pas komen wanneer hij terugkeert naar zijn professionele activiteit.

Automobile Propre en ik willen Yoann Gaudence hartelijk bedanken voor zijn reactievermogen, beschikbaarheid, medeleven en tijd. We wensen hem een ​​fijne vakantie en zetten zijn taxi-activiteit voort in een elektrische auto.