Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Orkaan Lee zal naar verwachting dit weekend de Kleine Antillen treffen

Orkaan Lee zal naar verwachting dit weekend de Kleine Antillen treffen

Dit cycloonsysteem zou zich vanaf vrijdag 8 september 2023 in het noordoosten van West-Indië moeten ontwikkelen. Météo France verwacht “regenachtig en stormachtig” op Martinique en de zee zal dieper worden.

De tyfoon genaamd “Lee” kan volgens Meteo France vanaf vrijdag 8 september 2023 regen- en onweersbuien veroorzaken.

De ernstige tropische storm Lee is nu een orkaan van categorie 1, gelegen ongeveer 1.800 km ten oosten van de Kleine Antillen en beweegt zich west-noordwestelijk met een snelheid van 22 km/u. Verwacht wordt dat Lee zich de komende twee dagen zal blijven ontwikkelen tot een grote orkaan. Zijn waarschijnlijke pad zal hem naar het noordwesten voeren, en vervolgens naar het noorden van de boog aan het eind van de week. Het is nog te vroeg om de indirecte effecten op de Kleine Antillen vast te stellen.

Het National Hurricane Center schat dat het fenomeen vrijdag een grote orkaan zal zijn. Wat Guadeloupe en Martinique betreft, worden aan de noord- en noordoostkant deining verwacht. Vanaf vrijdag geldt er ook waarschuwing voor watersporters en zeilers.

orkaan.com vereniging

maandag 11 september “De trend is dat de omstandigheden verbeteren. Wind en zee moeten terugkeren naar hun gebruikelijke waarden.” Biedt Meteo Frankrijk.

READ  Nieuwe beperkingen in Lissabon in het weekend, PCR-testen, nieuws zomer 2021