Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De afgezette president Ali Bongo is “vrij om naar het buitenland te gaan”, verklaarde de generaal die hem ten val bracht

De afgezette president Ali Bongo is “vrij om naar het buitenland te gaan”, verklaarde de generaal die hem ten val bracht

De leider, die sinds de staatsgreep van 30 augustus onder huisarrest staat, kampt met gezondheidsproblemen sinds hij in 2018 een beroerte kreeg.

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

De afgezette Gabonese president Ali Bongo Ondimba tijdens een ontmoeting met Emmanuel Macron in Libreville (Gabon), 1 maart 2023. (LUDOVIC MARIN / AFP)

De Gabonese president Ali Bongo Ondimba “vrij om te bewegen” En Als hij wil, kan hij naar het buitenland. Om medische redenen maakte generaal Brice Olegoy Nguema op woensdag 6 september bekend, die hem nog maar een week geleden afzette.

“Gezien zijn gezondheidstoestand geniet voormalig president van de republiek Ali Bongo Ondimba bewegingsvrijheid. Hij kan, als hij dat wenst, naar het buitenland reizen voor zijn medische onderzoeken.”Dat maakte kolonel Ulrich Manvumbi Manvumbi bekend op de staatstelevisie, terwijl hij een door generaal Olegwe ondertekend persbericht las.

>> rapport. Gabon: “Laat Frankrijk ons ​​met rust laten!”, zeggen de inwoners van Libreville na de staatsgreep

Ali Bongo (64 jaar), die veertien jaar aan de macht is, staat onder huisarrest sinds de militaire staatsgreep die plaatsvond op 30 augustus, die zonder bloedvergieten plaatsvond minder dan een uur nadat zijn kamp zijn herverkiezing aankondigde. een verkiezing die de putschisten als frauduleus omschrijven. .

De overgangspresident, Brice Olegoy Nguema, beschuldigt ook de familiekring van de overleden leider en zijn regering van het verduisteren van fondsen. “enorme publieke middelen” En regeer het land “onverantwoordelijk en onvoorspelbaar” Door het manipuleren van Ali Bongo, die in 2018 ernstig verzwakt was door een ernstige beroerte.