Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Een belediging voor miljoenen slachtoffers van de Holocaust”: De Europese Unie bekritiseert de uitspraken van Mahmoud Abbas

“Een belediging voor miljoenen slachtoffers van de Holocaust”: De Europese Unie bekritiseert de uitspraken van Mahmoud Abbas

De Palestijnse leider doet opnieuw controversiële uitspraken, waaronder de bewering dat Hitler geen Joden heeft vermoord vanwege antisemitisme

De Europese Unie heeft de uitspraken van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit donderdag krachtig veroordeeld. De Europese Unie zei in een verklaring dat de toespraak van Abbas ‘zeer valse en misleidende uitspraken bevat over joden en antisemitisme’. En een herinnering dat “dergelijke historische verdraaiingen controversieel zijn [et] Dit is in het belang van degenen die geen tweestatenoplossing willen. Ze kleineren de Holocaust en zijn een belediging voor de miljoenen slachtoffers en hun families.” Het Consulaat-Generaal van Frankrijk in Jeruzalem veroordeelde ook de uitspraken van Abbas in een verklaring op X (voormalig Twitter) en omschreef ze als “totaal onaanvaardbaar”.

De speciale gezant van de Amerikaanse regering ter bestrijding van racisme en antisemitisme, Deborah Lipstadt, van haar kant, kondigde op het X-platform (voorheen Twitter) aan dat ze “geschokt was door de haatdragende en antisemitische uitspraken van president Abbas tijdens de recente Fatah-beweging. bijeenkomst en voegde eraan toe: “Deze toespraak is een laster tegen het Joodse volk. Een verdraaiing van de Holocaust en de tragische emigratie van Joden uit Arabische landen. Ik veroordeel deze opmerkingen en eis een onmiddellijke verontschuldiging.”

‘Hitler doodde de joden vanwege hun sociale functie, niet vanwege antisemitisme’

De PA-president veroorzaakte controverse in een recente toespraak op 26 augustus, toen hij beweerde dat Adolf Hitler Joden afslachtte vanwege hun ‘sociale rol’ als geldschieters, en niet vanwege enige vijandigheid jegens het jodendom. Hij zei ook dat Asjkenazische joden “niet Semitisch” zijn.

‘De waarheid die we aan de wereld duidelijk moeten maken is dat Europese joden geen Semieten zijn’, zei hij. Deze woorden werden overgebracht door het Middle East Media Research Institute (MEMRI).

READ  71% van de voedselproductie zou tegen 2045 'groot gevaar' kunnen zijn

Dit is niet de eerste keer dat Mahmoud Abbas controversiële uitspraken doet over de Joden. Vorig jaar beschuldigde hij Israël van het plegen van ‘50 Holocausts’, opmerkingen die door Israël, Duitsland en de Verenigde Staten werden veroordeeld. Ter herinnering: de Palestijnse leider, die in zijn jeugd geschiedenis studeerde, schreef een controversiële memoires over de genocide op de Joden in 1983, waarin hij beweerde dat “slechts” 890.000 Joden werden gedood tijdens de Holocaust.