Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mahmoud Abbas, Palestijnse president, auteur van een nieuwe antisemitische blunder

Mahmoud Abbas, Palestijnse president, auteur van een nieuwe antisemitische blunder

Op 6 september ontstond er een nieuwe antisemitische tirade van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, die aanvankelijk onopgemerkt bleef en werd geminacht. Voor de Revolutionaire Raad van de Fatah-beweging maakte het parlement van zijn partij, bijeengeroepen in Ramallah, op 24 augustus de oudste leider in de Arabische wereld (87 jaar), de geschiedenis van het Joodse volk, hun oorsprong en hun vervolgingen in Europa. Dit leidde tot de ontkenning dat het antisemitisme van het naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog tot de Holocaust leidde.

“Ze zeggen dat Hitler joden vermoordde omdat ze joden waren, en dat Europa joden haatte omdat ze joden waren. Dit is verkeerd. (…) de [Européens] En ze vochten tegen hen vanwege hun rol in de samenleving, die verband hield met woeker en geld. (…) volgens [Hitler]Ze saboteerden en daarom haatte hij ze.” zei meneer Abbas.

Contract van de Palestijnse president “Om de wereld te laten zien” A ” feit “ : De joden van Europa kunnen volgens hem geen slachtoffer zijn van antisemitisme, en ze zijn geen Semieten. Zo nam hij op eigen kracht de controversiële theorie over dat Asjkenazische joden niet uit het Midden-Oosten komen, maar eerder afstammen van een nomadische Centraal-Aziatische stam, de Khazaren, die zich in de middeleeuwen tot het jodendom bekeerden. Dit argument heeft de afgelopen jaren de samenzweerderige retoriek aangewakkerd.

“belediging”

De les van de valse geschiedenis die de president van Ramallah leerde in een van zijn rivierpreken die live op de Palestijnse staatstelevisie werden uitgezonden, is verzonken in de onverschilligheid van de inwoners van de Westelijke Jordaanoever en Gaza, tegenover wie Abbas nog nooit zo zwak en wantrouwend is geweest.

READ  In Madrid demonstreerden 150.000 boeren en veeboeren tegen stijgende brandstofprijzen

Deze lezing werd op 6 september aangekondigd door Mediaonderzoeksinstituut voor het Midden-Oosten Mamre, een pro-Israëlische website die Arabische en Iraanse media monitort. Het hoofd van de Yad Vashem Memorial Foundation in Jeruzalem, Danny Dayan, heeft zich over deze uitspraken gebogen “Ze zijn niet alleen een voorbeeld van ontkenning en verdraaiing van de Holocaust: ze maken gebruik van diepgewortelde antisemitische stereotypen.”

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Het historische faillissement van de Palestijnse Autoriteit

De Duitse ambassadeur in Israël, Steffen Seibert, hekelde dit ‘Een belediging voor de nagedachtenis van de miljoenen mannen, vrouwen en kinderen die zijn omgekomen’Naast dat “De Palestijnen verdienen het om de historische waarheid van hun leiders te horen.” Ook Washington en Parijs veroordeelden deze uitspraken. De Europese Unie voegde eraan toe dat deze verklaringen “Speel het spel van degenen die de tweestatenoplossing niet willen, waar president Abbas bij vele gelegenheden om heeft opgeroepen.”

Je hebt nog 38,24% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.