Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

New York: De immigratiecrisis zal de stad ‘vernietigen’, aldus de Democratische burgemeester van de stad

New York: De immigratiecrisis zal de stad ‘vernietigen’, aldus de Democratische burgemeester van de stad

Eric Adams, de Democratische burgemeester van New York (VS), zei dat de immigratiecrisis de stad zou ‘vernietigen’. De grote Amerikaanse stad ontvangt maandelijks ruim 10.000 economische immigranten en asielzoekers.

Elke maand verwelkomt New York 10.000 nieuwe economische migranten en asielzoekers. Een fenomeen dat de stad zal ‘vernietigen’, aldus Eric Adams.

“Ik ben nog nooit in mijn leven met een probleem geconfronteerd waar ik geen einde aan zie”, zei de burgemeester van een grote Amerikaanse stad woensdagavond tijdens een openbaar debat.

In anderhalf jaar tijd heeft New York, een stad met al 8,5 miljoen inwoners, ruim 110.000 immigranten zich binnen de muren zien vestigen. Sommige daarvan worden vooral gestuurd door Republikeinse gouverneurs, die bussen of vliegtuigen charteren om immigranten naar New York, Washington of Los Angeles te sturen.

kritische uitspraken

New York is bij wet verplicht om onderdak, voedsel en zorg te bieden aan iedereen die asiel zoekt.

Daarom zocht Eric Adams, een voormalige Afro-Amerikaanse politieagent, hulp bij de federale overheid om deze immigratiecrisis het hoofd te bieden. ‘Het medeleven van de New Yorkers mag dan grenzeloos zijn, onze middelen zijn dat niet’, zei hij in augustus.

Zijn nieuwe verklaringen van woensdag kregen felle kritiek van verenigingen die de rechten van immigranten verdedigen.

Zoals de Immigration Coalition in New York, die hem er donderdag van beschuldigde “het wanbeheer van nieuwkomers (…) te wijten aan kwetsbare mensen die op zoek zijn naar veiligheid en kansen”.

“Deze gevaarlijke retoriek is iets dat je kunt verwachten van een extreemrechtse politicus”, reageerden de Homeless Coalition and Legal Aid Associations in een gezamenlijk persbericht.

READ  Ze stierf op 104-jarige leeftijd, tien dagen nadat ze het record voor de oudste parachutesprong had verbroken