Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Orkaan Freddy treft opnieuw Madagaskar en vier doden

Orkaan Freddy treft opnieuw Madagaskar en vier doden

Tropische cycloon Freddy doodde twee kinderen en twee vrouwen toen hij terugkeerde om Madagaskar te veroveren, zeiden de autoriteiten op maandag (6 maart), waar hij eind februari al zeven mensen had gedood. Een eenjarige jongen stierf toen een huis instortte als gevolg van harde wind en zware regenval die het zuidwesten van het eiland troffen. Een andere tweejarige jongen stierf onder onbekende omstandigheden samen met twee vrouwen van 50 en 53 jaar. Dit rapport brengt het dodental van de cycloon op 11 sinds hij het eiland voor het eerst in februari trof, voordat hij landde op de kust van Mozambique. Hij zal naar verwachting deze week ook terugkeren naar Mozambique.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Madagaskar getroffen door orkaan Freddy “een monster met atypische kenmerken”

Deze lusbaan is zeer zeldzaam.Revue Randrianarison, Head of Forecasting bij Météo Madagascar, legt uit. Hij voegde eraan toe dat je terug moet gaan naar 1998 om een ​​soortgelijk fenomeen te vinden dat destijds werd waargenomen bij een tropische storm. Elk jaar trekken ongeveer tien stormen of cyclonen over de zuidwestelijke Indische Oceaan tijdens het cycloonseizoen, dat loopt van november tot april. “De grootste gevaren voor vandaag zijn regen en vervolgens overstromingen, rivieroverstromingen en aardverschuivingen in het westelijke, zuidwestelijke en uiterste zuidelijke deel van het eiland.”De heer Randrian Narerson legde het uit.

Volgens het National Office of Risk Management zijn meer dan 15.000 mensen getroffen en bijna 11.000 ontheemd door de terugkeer van Freddie. Hij voegde eraan toe dat meer dan 600 huizen werden verwoest. De orkaan deed zich maandagmiddag voor, 130 km ten zuidwesten van de kustplaats Toliara, met een snelheid van 125 km/u. Het zou moeten worden versterkt door richting Mozambique te gaan, dat je op vrijdag zou moeten raken.

READ  De Europese Unie is begonnen met het onderzoeken van de voordrachten van Oekraïne, Georgië en Moldavië

De wereld met Agence France-Presse