Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Turkije slaagde de oppositie erin zich te verenigen tegen Erdogan bij de presidentsverkiezingen in mei

In Turkije slaagde de oppositie erin zich te verenigen tegen Erdogan bij de presidentsverkiezingen in mei

In het kostuum van de oppositiekandidaat voor de Turkse presidentsverkiezingen, kon Kemal Kilicdaroglu op maandag 6 maart, na maanden van onderhandelingen, geheime ontmoetingen en zelfs het psychologische drama van de afgelopen dagen, verschillende soorten sensaties ervaren, waaronder de geheim genoegen van duidelijke wraak.

Ze werd van alle kanten aangevallen en bekritiseerd door de rechts-nationalistische muze Meral Aksener, maar ze is een kernlid van de oppositiecoalitie die hij een jaar lang op afstand wist te houden, de leider van de Republikeinse Volkspartij (CHP), vorming. Gemaakt door Atatürk, de stichter van de republiek, slaagde het erin om zes bewegingen rond zijn naam te combineren, een kracht waar maar weinig politici op kunnen bogen.

In een last-minute reflectie verborgen voor het Turkse politieke leven, werd maandag in Ankara een compromis gevonden tussen de onrustige voorzitter van de Goede Partij en de andere vijf formaties van deze coalitie genaamd de People’s Alliance, die ook is gedoopt ” De tafel van zes”. Zo zal Kemal Kilicdaroglu, het hoofd van de belangrijkste oppositiepartij van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), op 14 mei in de race zijn tegen de diepgewortelde president Recep Tayyip Erdogan, die al twintig jaar aan de macht is.

Lees ook: In Turkije, het verslag van president Erdogan

“Onze tafel is de tafel van vrede en broederschap. Ons uiteindelijke doel is om Turkije naar welvarende, vreedzame en gelukkige dagen te brengen. Als een nationale alliantie zullen we Turkije regeren door middel van overleg en consensus.”De kandidaat beloofde en specificeerde dat de leiders van andere partijen in de coalitie tijdens de overgangsperiode de taken van de vice-presidenten zouden waarmaken. We zullen aan de mensen teruggeven wat van de mensen is gestolen (…). Ik ben niet de kandidaat, de kandidaat zijn wij allemaal.”Daarna liep hij onder gejuich naar het hoofdkwartier van zijn beweging, omringd door Ikram Imamoglu en Mansur Yavas, de burgemeesters van respectievelijk Istanbul en Ankara.

READ  De dochter van voormalig president Rafsanjani werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf

“mobiliseer zoveel mogelijk kiezers”

Meral Aksener, ze keerde uiteindelijk terug naar de onderhandelingstafel na een verrassing op vrijdag, en was fel gekant tegen de kandidatuur van Kemal Kilicdaroglu. “Deze alliantie staat niet langer een gecoördineerde bespreking van potentiële kandidaten toe: het is veranderd in een notariskantoor dat werkt aan de goedkeuring van een enkele kandidaat.”ik klaagde aan. De aankondiging, die al snel werd geïnterpreteerd als sabotage van de “tafel van zes”, zorgde voor consternatie bij de oppositie, die al moeite had om een ​​beeld van eenheid neer te zetten en de datum van de aankondiging steeds maar uitstelde. kandidaat. veel leden Vertrekken ?die verrast en teleurgesteld was, besloot de handdoek in de ring te gooien.

Je hebt nog 54,86% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.