Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De oppositie nomineert eindelijk haar anti-Erdogan-kandidaat voor de presidentsverkiezingen

De oppositie nomineert eindelijk haar anti-Erdogan-kandidaat voor de presidentsverkiezingen

Kemal Kilicdaroglu vertegenwoordigt zes oppositiepartijen bij de verkiezingen van 14 mei.

Correspondent in Istanboel

De Turkse oppositie heeft eindelijk het leven geschonken aan een gemeenschappelijke kandidaat. Na vorige week niet te zijn ingestort, slaagde de “Tafel van Zes” (een alliantie van zes politieke bewegingen) er op maandag 6 maart in om Kemal Kilicdaroglu te benoemen voor de presidentsverkiezingen op 14 mei, de vertrekkende president Recep Tayyip Erdogan, aan de macht voor meer. Twintig jaar. “Kemal Kilicdarologu is onze presidentskandidaat”Temel Karamollaoglu, leider van de Felicity Party, kondigde dit aan aan een menigte die zich had verzameld voor het hoofdkwartier van zijn formatie in Ankara, waar de leiders van de zes partijen elkaar ontmoetten.

Aan het hoofd van de Republikeinse Volkspartij (CHP, Sociaal-Democratisch) sinds 2010, is Kemal Kilicdaroglu een 74-jarige voormalige hoge functionaris van de alevitische minderheid. Ogenschijnlijk ietwat conservatief, maar in staat tot wilde uitjes als het gaat om kritiek op de huidige regering, viel deze uitgesproken rivaal van Erdogan vooral op tijdens de “Mars voor …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 72% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items direct. zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Joe Biden onder druk van zijn werkkamp na uitspraak Hooggerechtshof