Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Bangladesh werden 12.000 Rohingya-vluchtelingen dakloos na een kampvuur

In Bangladesh werden 12.000 Rohingya-vluchtelingen dakloos na een kampvuur

Zondag (5 maart) brak er brand uit in een Rohingya-vluchtelingenkamp in het zuidoosten van Bangladesh, zei een functionaris, waardoor ongeveer 12.000 mensen dakloos werden.

Lokale autoriteiten zeiden dat de brand in de vroege namiddag uitbrak in kamp nr. 11 in Balukhali-Kutupalong, een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld, en snel de bamboeschuilplaatsen verwoestte. in Bangladesh.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Kutupalong, de hoofdstad van Rohingya pijn

2000 Schuilplaats afgebrand

“Ongeveer 2.000 schuilplaatsen werden in brand gestoken, waardoor zo’n 12.000 Myanmarese burgers op de vlucht sloegen.”, speciaal. Hij voegde eraan toe dat meer dan 30 moskeeën en 20 onderwijscentra voor vluchtelingen zijn verwoest, zonder dat er gewonden zijn gevallen.

Vuur brandt op 5 maart 2023 2.000 schuilplaatsen af ​​in het vluchtelingenkamp Balukhali, Ojia.

De brand was binnen drie uur onder controle en de autoriteiten gaven opdracht tot een onderzoek naar de omstandigheden waaronder de brand uitbrak. Branden komen regelmatig voor in de kampen waar bijna een miljoen Rohingya-vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden leven. De meesten van hen ontvluchtten in 2017 de militaire repressie in Birma en zochten hun toevlucht in Bangladesh.

Een rapport van het ministerie van Defensie van Bangladesh vorige maand zei dat er tussen januari 2021 en december 2022 222 branden waren in de Rohingya-vluchtelingenkampen, waaronder 60 brandstichting. In maart 2021 kwamen bij een van deze branden vijftien mensen om het leven en raakten ongeveer 50.000 mensen dakloos.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Bangladesh, de eindeloze ballingschap van de Rohingya

De wereld met Agence France-Presse