Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Duitsland zorgt het werk van twee klimaatactivisten voor verontwaardiging

In Duitsland zorgt het werk van twee klimaatactivisten voor verontwaardiging

Des fighters for the climate society l’verontwaardiging van de classe politique allemande, samedi 4 maart, après avoir aspergé d’un liquide noir a monument sur lequel sont les articles de la Constitution proximité de la chambre basse du parlement, de Bundestag, in Berlijn.

“Een monument is bezoedeld door onze grondwet. Het maakt me woedend en ik begrijp het niet.” Geconfronteerd met deze stap, zei de voorzitter van de Sociaal-Democratische Bondsdag, Bärbel Bass, in een persbericht.

Eerder plaatste de groep Letzte Generation (The Last Generation), die achter vele perforerende maatregelen zit om het bewustzijn van de opwarming van de aarde te vergroten, een video op sociale netwerken waarop te zien is hoe mensen in oranje veiligheidsvesten zwarte vloeistof spuiten op negentien meter hoge glaspanelen. . waarop de artikelen van de grondwet waren geschreven. Daarna hebben ze stickers geplakt met daaromheen het logo Olie of grondwettelijke rechten? ». De politie zei dat de aard van de vloeistof nog niet is vastgesteld.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Terwijl de klimaatmarsen opraken, voert de beweging haar strategie door

Een politiewoordvoerder vertelde Agence France-Presse dat zes activisten deelnamen, hun identiteit werd genoteerd en klachten werden ingediend.

Het monument, genaamd Grungesetz 49, verwijzend naar de constitutionele wet die in 1949 in West-Duitsland werd ingevoerd, is het werk van de Israëlische beeldend kunstenaar Danny Karavan.

“Het kan alleen maar slecht zijn” bericht

Activisten zeggen dat ze willen protesteren tegen het voortdurende gebruik van fossiele brandstoffen door Duitsland en de regering willen herinneren aan haar grondwettelijke plicht om dringend op te treden tegen de opwarming van de aarde, aangezien het land pas in 2045 streeft naar klimaatneutraliteit.

READ  Een enorme brand in een gebouw in Moskou, en "ongeveer 400" mensen werden geëvacueerd

Ongeacht de boodschap die hoort bij het stucwerk op het monument, “Het kan alleen maar slecht zijn.”En De liberale minister van Justitie, Marko Buchmann, sprak het op Twitter toe. De grondwet belichaamt vrijheid, democratie en de rechtsstaat. mag nooit worden verontreinigd.” Hij zei wat de reden ook was.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Klimaatdemonstranten zijn over het algemeen jong en politiek radicaal

Ook de Groenen, de sociaal-democratische en liberaal-democratische bondgenoten van de regering, veroordeelden de maatregel krachtig, net als de conservatieven van de oppositie.

De Letzte-generatie heeft de afgelopen maanden de aandacht getrokken met verschillende daden van burgerlijke ongehoorzaamheid, het blokkeren van hoofdwegen of het tonen van verschillende materialen op schilderijen in musea. Hun initiatieven kunnen juridische gevolgen hebben met de opening van het regionale parket eind 2022, een onderzoek tegen de activisten. “Verdacht van het vormen of ondersteunen van een criminele organisatie”.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Klimaatactivisten alleen kunnen de mensheid niet redden.

De wereld met Agence France-Presse