Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Biden en Macron beloofden tijdens de uitwisseling Kiev te blijven steunen

Biden en Macron beloofden tijdens de uitwisseling Kiev te blijven steunen

In Kiev woonden honderden mensen de begrafenis bij van in Rusland gesneuvelde Oekraïense commando’s

Yuri Horovets, 34, Maksim Mikhaylov, 32, Taras Karpyuk, 34, Bohdan Lyagov, 19 Vier Oekraïense commando’s stierven op eerste kerstdag in de Russische regio Brjansk in het noordoosten van Oekraïne. Er zijn al eerder foto’s van hun uitrusting gepost Persbureau RIA Novosti Foto’s van hun lichamen liggend op het ijs werden getoond op de Russische Telegram-kanalen.

Hun lichamen zijn teruggebracht naar Oekraïne en honderden mensen woonden vandaag hun begrafenis bij in het Sint-Michielsklooster in het centrum van Kiev. Hun doodskisten waren bedekt met de vlag van het nationalistische bataljon Bratstvo (Broederschap), opgericht op basis van een politieke partij met dezelfde naam. waren onderdeel van“Een van de verkennings- en sabotagegroepen van Bratstvo bezig met missies achter de vijandelijke linies, zowel in bezet (…) als op Russisch grondgebied”Dat zei partijleider Dmytro Korczynski tegen AFP toen hij de kerk verliet. Ze werden gedood tijdens een van deze invallen.. Na de religieuze ceremonie betuigde de menigte de laatste eer aan de vier mannen op het Onafhankelijkheidsplein, in het hart van Kiev.

Officieel vechten de strijdkrachten van Oekraïne niet tegen Moskou buiten de grenzen van het land. De afgelopen maanden zijn er echter verschillende grote incidenten geregistreerd, waaronder een explosie in oktober waarbij de brug die Rusland had gebouwd om de geannexeerde Krim met elkaar te verbinden, gedeeltelijk werd verwoest. Dat maakten eind februari ook Wit-Russische activisten van de oppositie bekend “aanhangers” Een Russisch militair inlichtingenvliegtuig was gericht op een basis nabij Minsk. Volgens Dmytro Korchinsky voert het Bratstvo-bataljon verschillende soorten operaties uit, waaronder “dingen opblazen”.

Vorige week beweerde Moskou precies dat “Oekraïense nationalisten” Ze trokken de regio Bryansk binnen en doodden daar twee burgers, waarbij ze A.S ” Een terroristische aanslag “ Terwijl Kiev deze beschuldigingen ontkende. Ze pleitte voor een groep extreemrechtse Russische nationalisten die aan de kant van Oekraïne vochten “Russisch vrijwilligerskorps”op sociale media om het gebied te betreden.

READ  La Palma vulkaanuitbarsting - sterke activiteit en nieuwe snelle lavastroom woensdagavond in Cumber Vega