Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizenden demonstranten kwamen bijeen om een ​​controversiële wet tegen de media en ngo’s aan te vechten

Duizenden demonstranten kwamen bijeen om een ​​controversiële wet tegen de media en ngo’s aan te vechten

Georgië, een kleine voormalige Sovjetrepubliek in de Kaukasus, heeft ambities om lid te worden van de Europese Unie en de NAVO, maar verschillende regeringsmaatregelen hebben onlangs die ambities overschaduwd.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Op dinsdag 7 maart demonstreerden duizenden in Georgië tegen een controversieel wetsontwerp “buitenlandse agenten”die critici van de autoriteit aan de kaak stelden als een instrument van intimidatie tegen de media en ngo’s.

De politie gebruikte traangas en waterkanonnen tegen demonstranten die zich buiten het parlement hadden verzameld, nadat parlementsleden het wetsvoorstel in eerste lezing hadden aangenomen, zo blijkt uit beelden van de onafhankelijke Pirelli TV. Tijdens de grotendeels vreedzame mars gooide volgens dezelfde bron minstens één demonstrant een molotovcocktail naar een cordon van de oproerpolitie.

Een soortgelijk script werd in Rusland overgenomen

In het wetsvoorstel staat dat organisaties die meer dan 20% van hun financiering uit het buitenland ontvangen, zich op eigen naam moeten laten registreren“buitenlandse agenten”, rekening houdend met boetes. Deze tekst verwijst naar een gelijkaardige wet die in 2012 in Rusland is aangenomen en die het Kremlin op grote schaal heeft gebruikt om mediakanalen, oppositieorganisaties of kleine kritische stemmen aan te pakken.

De Georgische president Salome Zurabishvili sprak op televisie vanuit New York om te zeggen “zij aan zij” enkele demonstranten. Vandaag vertegenwoordigt u een vrij Georgië dat zijn toekomst in Europa ziet en dat niemand toestaat deze toekomst van het land te stelen.Ze voegde een student toe om rechten te worden “geannuleerd” Veelbelovend om het vetorecht te gebruiken. Maar dit veto zou kunnen worden opgeheven door de regerende partij, de Georgian Dream, die meer dan de helft van de zetels in het parlement controleert.

READ  Erdogan loopt voorop bij de presidentsverkiezingen, maar hij werd gedwongen tot een tweede ronde