Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oranje, een grote test voor de comeback van de Blues

In zijn eerste wedstrijd in het jaar 2023 staat het Franse nationale team vrijdag tegenover Nederland, dat zich plaatste voor de kwartfinales van het afgelopen WK. Zware inzending voor de blues.

Om het gemak van de nieuwe aanvoerder van Blues, Kylian Mbappe, op een persconferentie te bespreken, vergaten we bijna het ware doel van onze aanwezigheid in het Stade de France, donderdag 23 maart. In één zin herinnerde Didier Deschamps iedereen eraan: “We gaan een onboarding-fase in die helemaal niet gemakkelijk isDrie maanden later hebben de Blues geen tijd om terug te kijken en de herinnering aan de WK-finale die ze verloren van Argentinië (3-3, 2-4 tab) opnieuw op te roepen.

De 23 spelers die door de coach zijn opgeroepen voor deze eerste bijeenkomst, hebben zich al gericht op het volgende doel van Frankrijk: de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden in Duitsland, die beginnen met de Blues in Stade de France, op vrijdag 24 maart (20:45 uur) met een wedstrijd tegen Nederland. Het is een zwaargewicht en de belangrijkste rivaal van Frankrijk in groep B, waartoe ook Ierland, Griekenland en Gibraltar behoren.

De wedstrijd en de tegenstander moeten niet lichtvaardig worden opgevat, ook al lijken de huidige omstandigheden gunstig voor de Blues. Louis van Gaal, die Nederland naar de kwartfinales van het WK leidde – alleen uitgeschakeld na penalty’s van toekomstig wereldkampioen Argentinië – is definitief met pensioen. Hij werd vervangen door Ronald Koeman, al coach van 2018 tot 2020, die het onbekende induikt voor een nieuw tijdperk.

Nederlanders krompen door een virus

Ik weet hoe Nederland gaat spelen, met welke spelers en op welke positie… Als u specifieke informatie heeft, neem ik die graag van u overDeschamps schoot, zich realiserend dat Nederland veranderd was ten opzichte van het WK. En de vergelijking werd steeds moeilijker op te lossen naarmate de oranje Vanavond zal niet worden voltooid. De metronoom van dit team, Frenkie de Jong, is wegens een blessure afwezig. En dit is heel goed nieuws voor de blues.

READ  Nog een maand voordat Amazon klaar is om L1, L2 en de Champions Cup te streamen - PSG Channel Supporters

Nog vijf spelers trokken zich donderdag terug vanwege een virale infectie, waaronder WK-onthulling Cody Jacbo en Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt. Ondanks al deze afwezigheidWe zullen een zeer competitief team voor ons hebben.”Deschamps bevestigd. De Nederlanders hebben al genoeg middelen om een ​​Frans team ook bij een complete herstructurering van streek te maken.

Het voordeel van spelen met Nederland,”Op papier beste tegenstander in de groep.Volgens Deschamps zullen de recente selecties van de coach onmiddellijk een grote test doorstaan ​​en al dan niet winstgevend blijken te zijn. Met de pensionering van internationaal aanvoerder Hugo Lloris en vice-aanvoerder Raphael Varane, en Steve Mandanda wiens stem meetelde in de groep, zal de hele commandostructuur voor de Blues worden herzien.

Door de 24-jarige Mbappé aan te stellen als de nieuwe aanvoerder, rekent Deschamps op de opkomst van een aantal leidinggevenden om Bundenoa in deze functie te vergezellen. Antoine Griezmann, de vice-captain, zal de eerste zijn. De moeilijkheden die de driekleuren zouden kunnen tegenkomen tijdens de wedstrijd tegen Nederland zouden het mogelijk maken deze methode te testen. Naast andere avondtests zullen we kijken naar het scharnier Ibrahima Konate-Dayot Upamecano, nu hersteld met het vertrek van Varane en de langdurige verwondingen van Lucas Hernandez en Presnel Kimpembe.

“Nooit stille terugkeer”

Nadat Lloris stopte met het internationale voetbal, verdiende Mike Minnan ieders vertrouwen -“Hij heeft alles om op dit niveau te zijn‘, Rechter Deschamps – maar hij zal aan de verwachtingen moeten voldoen als doelman nr. 1 van Frankrijk. Randall Kolo-Mwani, die ten koste van Olivier Giroud als spits aan de wedstrijd zou moeten beginnen, kon vrijdag bevestigen voor een indrukwekkend line-up voor zijn opkomende status als een speler met veel potentieel en een potentiële initiator van dit team.

READ  Grote klap voor Igor Theodor in Marseille

Er is nooit een stille terugkeerDeschamps waarschuwde aan de vooravond van de wedstrijd. Geen zorgen, coach, aangezien hij het nieuwe vierjarige mandaat nadert dat hem naar het WK 2026 moet leiden. Maar wees gewaarschuwd, want deze wedstrijd tegen Nederland nadert, die voorafgaat aan een andere even moeilijke wedstrijd. Ierland op maandag, de laatste speelde woensdag een vriendschappelijke wedstrijd en heeft vijf dagen vrij voordat hij de Blues verwelkomt in Dublin (20:45 uur).

Franse spelers zullen er nog maar drie over hebben voor de transfer. “De context, met deze drie dagen, is lastig. Het vereist dat we onmiddellijk effectief zijn. Er zullen veel punten zijn om later op te pakken [pendant les qualifications]maar deze eerste twee games zijn belangrijkDeschamps herinnerde zich dat het bericht was doorgegeven en het Franse team weer in actie was.