Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Orale bacteriën kunnen leiden tot levensbedreigende hersenabcessen

Orale bacteriën kunnen leiden tot levensbedreigende hersenabcessen

Een studie toont aan dat bacteriën waarvan bekend is dat ze infecties in de mond veroorzaken, kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van levensbedreigende hersenabcessen.

Als het verband tussen mondgezondheid en algehele gezondheid al bekend is, heeft een nieuwe studie zich gericht op hersencysten. Zoals genoemd medisch nieuwsDe onderzoekers concentreerden zich op het verband tussen het verschijnen van hersenabcessen en de aanwezigheid van bepaalde bacteriën in de mond.

Volgens deze studie kunnen bacteriën waarvan bekend is dat ze orale infecties veroorzaken, een bron zijn van infecties die leiden tot levensbedreigende hersenabcessen. Deze resultaten zijn gepubliceerd in Tandheelkundig tijdschrift.

Video – Gezondheidsboek – Dr. Christian Recchia: “Je tandenborstel is een nest van ziektekiemen, virussen en schimmels. Je moet hem elke maand vervangen”

De aanwezigheid van een hoog percentage bacteriën

Als onderdeel van deze studie beoordeelden onderzoekers de gegevens van 87 patiënten die met hersenabcessen in het ziekenhuis waren opgenomen. Om de oorzaak van deze cysten te bepalen, gebruikten ze microbiologische gegevens verkregen uit abcesmonsters. gevolgen? De 52 patiënten voor wie geen oorzaak kon worden vastgesteld, hadden drie keer meer kans om orale bacteriën in hun monsters te hebben.

Bovendien hadden deze patiënten een significant hoger aantal streptokok anginosus, Een kiem die verantwoordelijk kan zijn voor het optreden van faryngitis, bacteriëmie en infecties in organen zoals de hersenen, longen en lever, noteer de auteurs van deze studie. Deze bacterie wordt vaak aangetroffen in tandabcessen.

Zorg goed voor je mond

“Hoewel veel mogelijke oorzaken van hersenabcessen worden herkend, blijft de bron van infectie vaak klinisch onbekend. Het was echter nog steeds verrassend dat orale bacteriën zo vaak werden aangetroffen in hersenabcessen van onverklaarbare oorsprong.” Details d. Holly Roy, NIH klinisch docent neurochirurgie en hoofdauteur. voordat u toevoegt:Het benadrukt ook het belang van het verbeteren van de tandheelkundige zorg en de algehele mondhygiëne.”

READ  Roodheid in het gezicht? Hier is deze eenvoudige, waterdichte grootmoedertip

Dus om de gezondheid van de hersenen te behouden, bewijst deze studie eens te meer hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan uw mondhygiëne. Andere klinische onderzoeken zijn aan de gang om de verbanden tussen de gezondheid van het tandvlees en de ziekte van Alzheimer te onderzoeken.

Video – The Health Book – Dr. Christian Recchia: “Niemand hoeft dit elke dag te doen. Het laat de laboratoria gewoon draaien”