Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Definitie, controversiële ondersteuning, verzoek.. Wat is de “nietigverklaring” van de geslachtsdelen die overgaat in castratie?

Definitie, controversiële ondersteuning, verzoek.. Wat is de “nietigverklaring” van de geslachtsdelen die overgaat in castratie?

U bent een man en u wilt een vrouw worden door u te laten opereren? Dit is mogelijk dankzij vaginoplastiek. Ben je een vrouw en wil je een man worden? Het is ook mogelijk om phalloplastiek uit te voeren. Maar sommige Amerikaanse klinieken gaan verder: ze bieden aan om ‘vermijding’ te implementeren voor mensen die zichzelf als niet-binair beschouwen, zoals opgemerkt in een artikel van Tribune van Genève 10 december.

Wat is herroeping?

Herroeping is een procedure om de geslachtsdelen te verwijderen bestaande uit een totale castratie. Slechts twee slots zijn gereserveerd voor behoeften. Voor mannen, meer penissen, meer testikels en een kortere urethra. voor vrouwen, ” Een hysterectomie is vereist vóór elke procedure om de voortplantingsorganen te verwijderen “, specificeert het Crane Center, een kliniek in Texas en Californië, waar artsen veel geslachtsveranderende operaties uitvoeren. Bovendien tovert de kliniek het liefst tevoorschijn” Patiënten geboren in de baarmoeder »…

Het proces is gericht op creëren Glad en doorlopend gebied van buik tot dij “Mogen we lezen? Ter plekke De Amerikaanse dokter Dean Davis, een plastisch chirurg die deze ingreep aanbiedt en een van de weinige beoefenaars, zoals hij zelf zegt, “ Amerikanen voeren al meer dan 20 jaar operaties voor geslachtsbevestiging uit Volgens Al Chirurgiecentrum San Francisco Post Streetstaat herroeping toe” Gender non-conforme mensen om hun innerlijke gevoelens naar buiten te brengen “.

Omstreden associatie ter ondersteuning

De terminologie zou je aan het lachen kunnen maken als de klinieken geen steun zouden krijgen van de World Professional Association for Transgender Health (WPATH), een wereldwijde vereniging van professionals die met transgenders werken. Deze structuur, voorheen de International Harry Benjamin Society on Gender Dysfunction genoemd, is over het algemeen een autoriteit op dit gebied. In de achtste (de eerste verscheen in 1979) versie van zijn normen van zorgDit jaar heeft de Assemblee echter een heel hoofdstuk gewijd aan eunuchen en aan de noodzaak om professionals op te leiden in deze kwestie van nietigverklaring.

READ  Kostbare oma-hack waar je dol op zult zijn!

WPATH stelt op haar website enkele voorwaarden vast. Patiënten moeten hebben ouder dan achttien »in hun bezit” Twee brieven van aanbieders van geestelijke gezondheidszorg, waarin ze aangeven bereid te zijn een operatie te ondergaan Ten slotte moeten ze Ik slik al hormonen en ben een niet-roker Er zijn niet genoeg voorzorgsmaatregelen voor sommige clinici die deze laatste posities van WPATH als gevaarlijk beschouwen. in petitie Ondertekend door meer dan 1.800 mensen, hekelen vooral beoefenaars het feit dat het woord “”De eunuch werd opgenomen als een nieuwe genderidentiteit (niet noodzakelijkerwijs een fysieke aandoening) zonder overtuigend bewijs van het bestaan ​​ervan Meer in het algemeen, WPATH neigt teniet te doenDe traumatische ervaring van veel mensen die zich gekwetst voelen door gendergerelateerde medische interventies En degenen die besloten zich niet te bekeren, geloven nog steeds in deze professionals.

echt verzoek? om te waarschuwen

Naast het extreme aspect van de praktijk, en de steun voor de controversiële WHATPH, is er echte vraag van mensen die zichzelf identificeren als niet-binair? eerder gevraagd Tribune van GenèveAntropoloog Philippe Lyotard waarschuwde. Volgens hem “ Want marginale praktijk vindt een vorm van sociale normalisatie En deze normalisatie naar voren gebracht door de Amerikaanse chirurgen die vonden goede ader “wat risico’s met zich meebrengt” een toename van de vraag genereren Bovendien heeft het Universitair Ziekenhuis Vaudois (CHUV) in Lausanne, Zwitserland, al een verzoek tot nietigverklaring ontvangen. Maar de operatie valt niet onder de bevoegdheid van de hoofdchirurg. Bovendien lijkt het verzoek tot nietigverklaring te zijn “ Het is heel anders dan transgenders Frederick Stiefel, MD, hoofd van de afdeling psychiatrie TDG. Vandaar het belang van het vooraf duidelijk omschrijven van de motieven van de patiënt, die ook kunnen worden ingegeven door masochistische ideeën of psychische stoornissen.

READ  Uit een onderzoek is gebleken dat blessures u meer dan eens blootstellen aan meer gezondheidsproblemen

Dit unieke verzoek tot nietigverklaring dat in Franstalig Zwitserland plaatsvond, brengt ook de transgendergemeenschap in verlegenheid. Zo vreest Lynn Berthoullet, opvoeder, bankdirecteur en actiefiguur, Deze nieuwe ontwikkelingen vertroebelen de boodschap niet van het echte lijden dat gepaard gaat met transit.