Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Opwarming van de aarde zoals we die nu meemaken, is al in het verleden gebeurd!

56 miljoen jaar geleden beleefde onze aarde een uitzonderlijk natuurlijke opwarming van de aarde. In kwestie zijn de uitstoot van broeikasgassen geassocieerd met vulkanen. Onderzoekers beweren nu dat deze opwarming werd voorafgegaan door veranderingen die doen denken aan die waar we vandaag getuige van zijn. Wanneer het verleden van onze planeet een venster naar onze toekomst opent…

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd


[EN VIDÉO] Opwarming van de aarde: onze planeet bevindt zich in een onbekende regio
In de eerste versie – die alleen betrekking heeft op de eerste negen maanden van 2021 – van haar jaarverslag over de toestand van het mondiale klimaat, bevestigt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) de trend van de opwarming van de aarde. Voor het eerst werd de maximale stijging met 1°C overschreden ten opzichte van de pre-industriële gemiddelden over de afgelopen 20 jaar. Maar bovenal belicht het rapport de vele extreme weersverschijnselen die zich in 2021 hebben voorgedaan en de gevolgen daarvan voor de planeet en de mensheid. © Wereld Meteorologische Organisatie

56 miljoen jaar geleden hadden we… een land ervaren een opwarming van de aarde verschijnselen En snel. Wetenschappers definiëren het als de Paleoceen en Eoceen Maximale Temperatuur (PETM). Het werd veroorzaakt door een massale vrijlating van broeikasgassen. Als gevolg van intense vulkanische activiteit. Maar een internationaal team van onderzoekers laat nu zien dat deze buitengewone opwarming werd voorafgegaan door een gebeurtenis die vreemd genoeg doet denken aan de klimaatverandering die we vandaag ervaren. Van uitstoot Van verzadigen (Ko2) vergelijkbaar met de huidige niveaus leidden tot een korte opwarming en verzuring van de oceanen.

READ  Astronaut beschuldigd door Rusland van sabotage van het internationale ruimtestation

Tot dan toe bleef de opeenvolging van veranderingen in de omgeving die leidden tot PETM onduidelijk. Maar wetenschappers hopen nu dat deze twee gebeurtenissen hen nuttige informatie kunnen geven over hoe ons klimaat verder zou kunnen evolueren met het tempo van koolstofdioxide.2 Bij’Atmosfeer die blijft toenemen.

Onthoud dat bewijs van veranderingen in het milieu die verband houden met PETM is vastgelegd in: bezinken zeelieden. kalenderabsorberen Door de oceaan grote hoeveelheden koolstofdioxide2 uit de atmosfeer. Door de chemische samenstelling van schelpen Van foraminiferen – Microscopische organismen bewaard in de vorm van fossielen – zo kunnen onderzoekers met name toegang krijgen tot de temperatuur en pH van de oceanen op dat moment. Maar het ontbrak hen aan opgravingen die dateren uit het begin van de Petam-periode.

Twee belangrijke mogelijke scenario’s voor opwarming

Om deze moeilijkheid te overwinnen, groeven onderzoekers langs de oostkust van de Verenigde Staten. Een regio die ooit overeenkwam met een Continentaal plat prominent. tarief afzetting Hoog vanwege de nabijheid van de grond en enige bescherming ertegenoceaanverzuring.

Daarna gebruikten ze een innovatieve techniek. Een laser Een mensenhaar tonen om microscopisch plankton te bemonsteren en de verdampte deeltjes naar een spectrometer Van Collectief. Zo kregen ze toegang tot details die ze nog nooit eerder hadden gezien. Door slechts enkele beschikbare schelpen te analyseren, schatten ze de zuurgraad, en dus het koolstofgehalte, van de oceanen op dat moment. En de resultaten zijn niet hervat. Ten tijde van de gebeurtenis voorafgaand aan de PETM-periode, zagen ze een toename van de koolstofemissies in de volgorde van wat menselijke activiteiten vandaag zouden kunnen vrijgeven.

READ  De nouvel émoji «homme enceint» fait polémique

Dit is voldoende om nauwere parallellen te trekken met antropogene klimaatverandering — zelfs als ijspieken De huidige klimaten verhogen de gevoeligheid van het klimaat voor opwarming. Deze voorlopergebeurtenis is kort Looptijd Het lijkt meer op wat er zou gebeuren als de huidige CO2-uitstoot snel zou worden verlaagd. “Deze koolstof kan dan oplossen in de diepten van de oceanen”opmerkingen van James Zakos, hoogleraar Aardwetenschappen, in A Verklaring van de Universiteit van Californië (Verenigde staat). Het vorige PETM-evenement laat zien dat het honderden – zo niet duizend – jaar zal duren voordat het klimaatsysteem terugkeert naar het pre-industriële evenwicht.

Maar dat is niets vergeleken met de honderdduizenden jaren die het klimaat op aarde nodig had om te herstellen van de PETEM-periode. Extreme opwarming die aangeeft wat onze toekomst zou kunnen zijn als we koolstofdioxide zouden blijven uitstoten2 tegen het huidige tarief. En nog een bewijs dat er dringend actie moet worden ondernomen om ons bedrijf te beëindigen broeikasgassen.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?