Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Opmerkelijke ontwikkeling zoals GPT-4

Opmerkelijke ontwikkeling zoals GPT-4

Midjourney v5 is nu beschikbaar. Het nieuwe model kan meer realistische en gedetailleerde beelden opleveren. Dit leggen we je allemaal uit.

AI-gegenereerd portret van Elon Musk // Bron: Frandroid met Midjourney

Als je Frandroid ijverig volgt, heb je waarschijnlijk de gerenderde afbeeldingen opgemerkt dankzij Midjourney. We gebruiken deze tool om illustraties te maken. Onlangs is een vijfde editie gelanceerd, met een aanzienlijk herwerkte neurale architectuur en nieuwe esthetische benaderingen. Hoewel GPT-4 veel media-aandacht krijgt, is Midjourney een andere tool die ook onze aandacht verdient en nauwlettend in de gaten moet worden gehouden.

Wat is Midjourney?

Midjourney is een onafhankelijk onderzoekslaboratorium dat het gelijknamige programma heeft ontwikkeld op basis van kunstmatige intelligentie. Dit programma is ontworpen om afbeeldingen te genereren uit tekstbeschrijvingen, zoals OpenAI’s DALL-E en stabiele diffusie. Hoewel de onderliggende technologie Stable Diffusion lijkt te zijn, hebben de makers van Midjourney hun eigen unieke stijl ontwikkeld, met behulp van een in-house algoritme, dat veel aandacht heeft getrokken.

De 5e editie van Midjourney is gearriveerd en het is eindelijk een hand in hand met 5 vingers 🖐️ pic.twitter.com/euP2VkKWfm

– Numirama (Numirama) 16 maart 2023

De tool bevindt zich sinds juli 2022 in open bèta. Sindsdien trekt het steeds meer gebruikers: versie 2 van het algoritme werd gelanceerd in april 2022, gevolgd door versie 3 in juli van hetzelfde jaar. Op 10 november 2022 werd de eerste iteratie van versie 4 vrijgegeven aan gebruikers. Ten slotte is Midjourney sinds 15 maart 2022 beschikbaar in versie 5.

AI-gegenereerde afbeelding van Tim Cook // Bron: Frandroid met Midjourney

Midjourney werkt met eenvoudige woorden, maar gebruikt ook “prompts” – geavanceerde opdrachten – om met de Midjourney-bot gedetailleerde en nauwkeurige afbeeldingen te maken. deze snel Geef een tekstbeschrijving van de afbeelding die u wilt maken en leid de robot om dit te bereiken. Of u nu een foto, een schilderij of een snelle schets wilt, de opgeroepen De robot kan helpen het exacte beeld te creëren dat u wilt bereiken.

READ  Waarom leken er woensdagnacht twee manen aan de hemel te staan?
Miniatuur Lego Tesla gemaakt door AI // Bron: Frandroid met Midjourney

Wat verandert er in deze vijfde berg?

Midjourney-maker David Holz beschrijft V5 als een professionele tool omdat het, in tegenstelling tot de vorige versies, niet beperkt is tot specifieke kunststijlen en een breed scala aan visuele resultaten biedt. Deze V5-motor bevindt zich echter nog in de alfafase en zal vóór de definitieve release “aanzienlijke veranderingen” ondergaan.

Kortom, het zorgt voor meer creatieve vrijheid, maar die vrijheid moet getemd worden. Volgens David Holz kan dit het gebruik van omvatten snel Meer gedetailleerde detaillering detailleert aspecten van het beeld, zoals belichting en sfeer, om het gewenste resultaat te bereiken. Merk terloops op dat het belangrijk is om de exacte details te specificeren zodat de robot specifieke items kan genereren. Denk na over het onderwerp, medium, omgeving, belichting, kleur, stemming en compositie. Alles wat niet wordt genoemd, wordt willekeurig gegenereerd.

Nadat we versie 5 hadden geprobeerd, zagen we nauwkeurigere en relevantere resultaten en minder afwijkingen of storingen. Het maken van afbeeldingen gaat echter langzamer. Deze situatie is vergelijkbaar met wat te zien is met GPT-4 op ChatGPT. De V5-release biedt aanzienlijke verbeteringen op het gebied van taalbegrip, nauwkeurigheid en esthetische flexibiliteit, die allemaal bijdragen aan het genereren van adembenemende beelden. De diepte en rijkdom van de beelden die hij produceert zijn echt verbazingwekkend, en het scala aan esthetiek dat hij kan oproepen is verbazingwekkend.

Hoe gebruik je Midjourney V5?

Momenteel is MidJourney alleen toegankelijk via Discord (maak van de gelegenheid gebruik om lid te worden onze ober), om het te kunnen gebruiken, heb je een Discord-account nodig. Ga eerst naar de MidJourney-website en klik op het proefprogramma voor delen.

READ  Verbluffende beelden van het Cartwheel-sterrenstelsel, opnieuw bezocht door de James Webb-telescoop

Vervolgens moet u een uitnodiging voor de Discord Midjourney-server accepteren. Open nu de Discord-app en klik op het MidJourney-serverbootpictogram. Gebruik de prompt met de opdracht /Stel je voor dat je zwanger bent En begin met het maken van afbeeldingen vanuit uw verbeelding. U kunt dit doen op de server die u wilt, en natuurlijk moet u Midjourney op de laatste configureren.

Om V5 te activeren heb je een betaald account nodig, activeer dan deze versie met commando /instellingen. Merk op dat V4 eigenlijk heel goed werkt, maar het gratis account zal beperkt zijn in het aantal mogelijke verzoeken.

Hoe gebruik je prompts?

Basisopdrachten zijn zo eenvoudig als een enkel woord, zin of zelfs een emoji. De bot begrijpt geen grammatica of zinsbouw, dus woordkeuze is belangrijk. Meer specifieke synoniemen werken beter dan generieke synoniemen, terwijl het gebruik van minder woorden elk woord meer gewicht geeft. Je hebt ook de mogelijkheid om te gebruiken snelBeroemde geavanceerde commando’s.

Geavanceerde opdrachten kunnen een of meer afbeeldings-URL’s, verschillende tekstzinnen en een of meer parameters bevatten. Afbeeldings-URL’s kunnen aan een prompt worden toegevoegd om de stijl en inhoud van het eindresultaat te beïnvloeden, en snel Het kan de manier wijzigen waarop de afbeelding wordt gemaakt, zoals verhoudingen, modellen… Numerama noemt verschillende voorbeelden Om goed te beginnen. Verder het, Deze site genereert snel Op de vlucht.

Resultaten met behulp van cyberpunk cat-commando –seed 1071856 –ar 3:2 –v 5 // Bron: Frandroid met Midjourney

Het is ook essentieel om je te concentreren op wat je op de foto wilt in plaats van op wat je niet wilt. Spreek tot slot in het Engels met Midjourney voor nauwkeurigere resultaten. Als dit niet uw moedertaal is, kunt u DeepL gebruiken voor vertalingen.

READ  Gegrilde steak, verbrand poeder, bessen? Op zoek naar het geheim van de componenten van het parfum van de ruimte

Enkele voorbeelden zijn gemaakt met Midjourney V5

Hieronder vindt u enkele aanvullende voorbeelden van afbeeldingen die zijn gemaakt met Midjourney V5.


Onze collega’s van Numerama lanceren Watt Else, hun nieuwsbrief over toekomstige mobiliteit. Registreer hier Ontvang zeker het volgende nummer!