Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Opera van Parijs: Guillaume Diop, New Star

dankbaarheid. I’Opera van Parijs De Fransman Guillaume Diop werd zaterdag uitgeroepen tot sterdanser, na een optreden van Giselle In Seoul kreeg hij voor de derde keer de hoogste titel sinds Jose Martinez in december het roer overnam als Director of Dance. Guillaume Diop, geboren in 2000, is al meer dan een jaar de jonge hoop van het bedrijf en is een van de vijf zwarte en gemengde auteurs van het manifest. Van de raciale kwestie tot de operageschreven in 2020 in de nasleep van de #BlackLivesMatter-beweging.

Zijn kandidatuur werd aangekondigd op het podium van het LG Arts Center in Seoul, waar zijn nominatie werd aangekondigd danser, die een staande ovatie kreeg, heeft zojuist voor de tweede keer de rol van Albrecht vertolkt in het romantische ballet van Jean Coralli en Jules Perrault. Een zeer zeldzaam feit, Guillaume Diop bereikte de titel van superster zonder door het blikje “primadanser” te gaan, de vorige rij, zoals een handvol van zijn voorgangers, waaronder Laurent Hilaire in 1985, Manuel Legris in 1986 of Mathieu Janio in 2004.

Meerdere sterrollen op zijn naam

Zijn aanstelling komt ruim een ​​week na die van de Nieuw-Zeelander Hannah O’Neill en de Franse Marc Moreauwerd gepromoot na een uitvoering van “Ballet Impérial” van George Balanchine in het Palais Garnier in Parijs. Dit werd aangekondigd op een delegatie van Alexandre Neff, algemeen directeur van de Opera van Parijs, die niet in Seoul kon zijn, op voorstel van de Spaanse dansregisseur Jose Martinez, aangesteld in 2022 ter vervanging van Aurélie Dupont.

READ  Carla Bruni, verdrietig en volledig geïsoleerd ter gelegenheid van haar 55e verjaardag, "iets onherstelbaars"

Guillaume Diop heeft al veel sterrollen gekregen, waarbij hij de belangrijkste mannelijke rollen danst BayadirEn Don QuichotEn Zwanenmeer En Romeo en Julia. Hij maakte kennis met dansen op vierjarige leeftijd, voordat hij in 2008 zijn leertijd begon aan het Conservatorium van het 18e arrondissement, en zal binnenkort optreden in Maurice Bégarts “The Ballad of a Companion Wanderer”, in de Opéra Bastille tussen 21 april en 28 april. Kunnen.