Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op weg naar een grote wereldwijde revolutie?

Op weg naar een grote wereldwijde revolutie?

In dit diepe beeld van Ceers vertegenwoordigt elk lichtpuntje een heel sterrenstelsel. Alleen de twee puntige sterren zijn voorgrondsterren binnen de gezichtslijn in ons melkwegstelsel. NASA/STSCI/CEERS/TACC/S. Finkelstein/M. Bagley/R. Larson/Z. Levi

afwijking – De Webb Space Telescope heeft zes verre objecten ontdekt die interessant zijn voor astrofysici: potentiële sterrenstelsels die veel ouder en massiever zijn dan verwacht. Geen enkel theoretisch model voorspelt hun bestaan.

Als NASA meer dan 10 miljard dollar investeerde in JWST (James Webb Space Telescope), dan was dat vooral hiervoor: het vinden en karakteriseren van de eerste sterrenstelsels in het heelal, dat wil zeggen de verst verwijderde. Degenen wiens licht er zo lang over deed om ons te bereiken, meer dan 13 miljard jaar, zien we zoals ze waren in de bloei van de jeugd van het universum, wat overeenkomt met de eerste vijf jaar op de menselijke levensschaal. Hoewel het de eerste missie was voor deze gigantische ruimtetelescoop (6,5 meter in diameter), kan de astrofysische gemeenschap vandaag alleen maar enthousiast zijn over de eerste wetenschappelijke bevindingen over deze vraag.

in Vorige week verscheen er een artikel in natuur ,,Er is daadwerkelijk een team gaan kijken naar de eerste data.” ver » Verkregen door telescoop, Een monitoringprogramma genaamd Cosmic Evolution Early Launch Science of Ceers. Dit was het doel…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 80% om te ontdekken.

Flitsverkoop -70%

De aanbieding is geldig tot 28 februari. zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Is er een collectief onbewuste?