Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op Martinique staan ​​de berg Pele en andere toppen in het noorden van het eiland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Op Martinique staan ​​de berg Pele en andere toppen in het noorden van het eiland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

“Sh“Dit is een historisch moment voor Martinique, maar nog meer voor het Caribisch gebied en de wereld.” Met deze woorden zei de voorzitter van de Uitvoerende Raad van Martinique, Serge Leccemi: Op zaterdag 16 september verwelkomde de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) de inschrijving van de berg Pele en de toppen van Noord-Martinique op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het besluit werd bekrachtigd in Riyad (Koninkrijk Saoedi-Arabië) tijdens de vijfenveertigste zitting van het Werelderfgoedcomité.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees UNESCO plaatst twee Oekraïense sites op de lijst van erfgoed dat in gevaar is

De berg Pelé en de noordelijke toppen beslaan een oppervlakte van 13.980 hectare, oftewel 12% van het grondgebied van Martinique. Deze opname “Het vertegenwoordigt een krachtig en waardevol natuurbehoudsinstrument, maar ook een uitdrukking van de identiteit van het milieu.”Serge Leccemi voegde eraan toe.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van zijn kant meent dat “Erkenning van de universele waarde van het natuurlijke erfgoed van Martinique, gekenmerkt door zijn uitzonderlijke geologie en biodiversiteit.”. Dit vormt “Een krachtig signaal ten gunste van het behoud van biodiversiteit”Ga verder naar de Quai d’Orsay. De minister postte dit op Twitter Feliciteer hem.

Verwachte stijging van het aantal bezoekers

Volgens het natuurpark Martinique, de Werelderfgoedlijst “Het kan het aantal bezoekers met 30 tot 40% verhogen.” Op het eiland.

Bij de uitbarsting van de berg Pele op 8 mei 1902 kwamen ongeveer 28.000 mensen om het leven. Honderdeenentwintig jaar na zijn explosie is de vulkaan nog steeds actief en wordt hij voortdurend in de gaten gehouden.

READ  Wat we weten over het vermeende lekken van "zeer gevoelige" documenten die het Pentagon in verlegenheid brengen

Met deze registratie verkrijgt Martinique zijn derde UNESCO-label in twee jaar tijd, na het Biosphere Reserve-label dat eraan werd toegekend “Goede praktijken voor de bescherming van immaterieel erfgoed” Over de ronde boot, een traditionele boot.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Guadeloupe en Martinique worden geconfronteerd met een virulente dengue-epidemie

De wereld met Agence France-Presse