Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elizabeth Bourne vindt dat het tijd is om “solidair te zijn met Italië” en de Europese Unie te “mobiliseren”.

Elizabeth Bourne vindt dat het tijd is om “solidair te zijn met Italië” en de Europese Unie te “mobiliseren”.

“De tijd is in de eerste plaats gekomen voor solidariteit met Italië, maar ook voor de mobilisatie van de Europese Unie.”Elizabeth Bourne maakte op zaterdag 16 september op BFMTV bekend dat duizenden migranten deze week arriveerden op het kleine Italiaanse eiland Lampedusa. De premier kondigde ook aan dat Emmanuel Macron de kwestie zal bespreken met de Italiaanse premier Giorgia Meloni. Dat moeten Europeanen niet doen “Laat Italië niet alleen staan ​​en onder ogen zien wat het doormaakt.”Vrijdag maakte de president van de republiek zijn uitnodiging bekend “De verantwoordelijkheid van de hele Europese Unie”. Hij wees er ook op “grens” Ondergeschikt “Puur nationalistische benaderingen”. Volg onze live-uitzending.

De minister van Binnenlandse Zaken spreekt met zijn collega’s. Gerald Darmanin sprak zaterdag telefonisch met de Italiaanse en Duitse ministers van Binnenlandse Zaken over de aankomst van duizenden migranten op het eiland begin deze week, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Duitsland had zijn voornemen aangekondigd om geen vluchtelingen uit Italië meer op te nemen en beschuldigde Rome ervan de Europese afspraken hierover niet te respecteren.

Von der Leyen gaat naar het eiland. De voorzitter van de Europese Commissie kondigde zondag zijn bezoek aan Lampedusa aan, vergezeld door de Italiaanse premier Giorgia Meloni. De extreemrechtse leider had een beroep gedaan op het hoofd van de Europese uitvoerende macht en de immigratiedruk aan de kaak gesteld “Onduurzaam” Voor Italië.

Bijna ongekende stroom. Volgens cijfers van het migratiebureau van de Verenigde Naties kwamen tussen maandag en woensdag ongeveer 8.500 mensen aan op 199 boten. Dit aantal is groter dan de gebruikelijke bevolking van het eiland, aangezien het opvangcentrum minder dan 400 plaatsen heeft. Vrijdag werden enkele duizenden ballingen naar Sicilië vervoerd.

READ  Storm Fiona: de oostkust van Canada ondergedompeld in duisternis, verbluffende verwoestingsbeelden