Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europa staat voor een doodlopende weg

Europa staat voor een doodlopende weg

gepubliceerd


Videoduur:
1 minuut

frankinfo
Een artikel dat hij schreef

Frankrijk Info – M. de Chalfron, P. Barnier, C. De Chassie

Televisies Frankrijk

Het eiland Lampedusa (Italië) is getuige van een enorme toestroom van migranten. In het licht van deze situatie zijn de Europese staatshoofden verdeeld.

Op vrijdagochtend 15 september kwamen honderden migranten van boord in de haven Lampedusa (Italië), voordat ze worden overgebracht naar volledig verzadigde opvangcentra. De stroom is afgenomen, maar de situatie op het Italiaanse eiland blijft zeer gespannen. Sinds het begin van de week zijn er 11.000 mensen aangekomen, een recordaantal. Italië veroordeelt de terugtrekking uit de Europese Unie. Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Infrastructuur, zegt: “We zullen deze situatie op eigen kracht moeten aanpakken.” Verward begon Italië migranten over te brengen naar andere opvangcentra op Sicilië.

Europese verschillen

Tegelijkertijd kondigde Duitsland de opschorting aan van het ontvangen van immigranten uit Italië. Berlijn beschuldigt Rome ervan zijn verplichtingen niet na te komen door migranten toe te staan ​​te vertrekken zonder hun asielaanvraag te registreren. “Ook in Duitsland is de situatie rond de opvang en verzorging van migranten zeer gespannen.”Dat blijkt uit schattingen van Maximilian Ohl, woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Met het tegenovergestelde standpunt vanuit Berlijn strekte Emmanuel Macron zijn hand uit naar Italië: “Het is onze plicht als Europeanen om Italië niet met rust te laten.” Europa slaagt er niet in een gemeenschappelijke oplossing te vinden en legt zijn meningsverschillen op klaarlichte dag bloot.

READ  Het Kremlin erkent dat de Krim kwetsbaar is