Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rechter Giorgia Meloni zei dat de migratiedruk die Italië ondervond ‘onhoudbaar’ was.

Rechter Giorgia Meloni zei dat de migratiedruk die Italië ondervond ‘onhoudbaar’ was.

Hoofd van de rechtse en extreemrechtse Italiaanse regering Georgië Meloni Hij benadrukte vrijdag dat de migratiedruk waar zijn land onder lijdt, met duizenden migranten die dagelijks arriveren, “onhoudbaar” is en riep de Europese Unie op om te reageren.

“De migratiedruk waar Italië sinds het begin van het jaar getuige van is, is ondraaglijk. Ze zei in een videoboodschap uitgezonden door haar agentschappen: “Het is de dochter van een moeilijke internationale situatie” in Afrika.

antwoordde Melonie Voor de situatie op het Italiaanse eiland LampedusaHet ligt op minder dan 150 kilometer van de Tunesische kust en is een van de eerste haltes voor migranten die de grens oversteken. Middellandse Zee In de hoop Europa te bereiken.

De situatie is gespannener dan ooit

Nog nooit was de situatie op Lampedusa zo gespannen geweest. De afgelopen dagen is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken de meerderheid van de 11.000 migranten die sinds maandag op Italiaans grondgebied zijn aangekomen, daar aangekomen, wat heeft geleid tot het opvangcentrum van het Italiaanse Rode Kruis, dat een capaciteit heeft van 400 plaatsen. vol zijn.

Meloni schatte ook dat er “tientallen miljoenen mensen” in het land zijn Afrika Ze willen misschien hun land verlaten vanwege staatsgrepen of hongersnood, omdat ze dit “voor de hand liggend” vinden.Italië En deEuropa Het land kan deze enorme massa immigranten niet huisvesten.

Brief aan Von der Leyen

Ik wendde mij opnieuw tot de Europese Unie en vroeg haar snel en resoluut te reageren. Dus schreef ik naar de president Europese Commissie Ursula von der Leyen Om hem uit te nodigen naar Lampedusa te komen en onmiddellijk de situatie te zien, die voortdurend verbeterde dankzij de talrijke overdrachten van immigranten naar het continent.

READ  VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten bekritiseert Peking ... diplomatiek

Ze riep ook voorzitter Charles Michel van de Europese Raad op om de migratiekwestie op de agenda van de top van de Europese Unie in oktober te plaatsen, terwijl ze aankondigde dat zijn regering van plan is uitzonderlijke maatregelen te nemen.